Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a declarat astăzi că a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Sănătății pentru alocarea sumei de 3,2 milioane de lei pentru amenajarea unei noi stații de sterilizare la Spitalul de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Gheorghe Flutur a spus că finanțarea a fost alocată după ce la începutul acestui an, instituția pe care o conduce a alocat din bugetul propriu fonduri pentru realizarea acestei investiții. „Am făcut demersuri încă de anul trecut pentru alocarea acestor fonduri de la Ministerul Sănătății, iar Consiliul Județean a aprobat deja alocarea cotei proprii de 10% din valoarea investiției. Există astfel această schemă practicată, când autoritățile locale alocă din bugetul propriu fonduri, iar apoi de la nivel central este acordată suma necesară pentru întreaga investiție”, a spus Flutur. El a arătat că amenajarea unei noi stații centrale de sterilizare la Spitalul Județean Suceava face parte din măsurile stabilite pentru limitarea infecțiilor asociate asistenței medicale din unitățile spitalicești. Gheorghe Flutur a precizat că procedurile pentru începerea realizării acestei investiții vor începe în cel mai scurt timp, și și-a exprimat speranța că în luna iunie a.c. vor putea demara lucrările. Șeful administrației județene a explicat că noua stație de sterilizare a Spitalului Județean va fi compartimentată în patru zone, una de recepție, una de împachetare și depozitare, și o zonă tehnică. Din punctul de vedere al dotărilor, Gheorghe Flutur a spus că aparatura cu care va fi dotată noua stație de sterilizare conține, printre altele, în două sterilizatoare cu aburi, un alt sterilizator cu aburi, cu un volum mai mic, două aparate de spălat, două aparate cu ultrasunete, două aparate de sigilat pungi și o instalație de dedurizare a apei.

Gheorghe Flutur a amintit și de alte proiecte pentru modernizarea spitalului, precizând că în momentul de față se analizează ofertele depuse pentru lucrările de extindere a secției de cardiologie. Flutur a arătat că această secție va fi extinsă cu încă 600 de metri pătrați. Șeful administrației județene a mai spus că în momentul de față se lucrează și la întocmirea studiului de fezabilitate pentru noul ambulatoriu de specialitate al spitalului, care ar putea fi finalizat luna viitoare. El a arătat că după finalizarea studiului vor putea fi începute procedurile pentru amenajarea ambulatoriului și a spațiilor pentru internările de zi. Președintele CJ Suceava a amintit și de proiectul pentru construcția unui nou centru de radiologie. El a afirmat că firma din Cluj care va realiza această investiție lucrează în prezent la relocarea rețelelor de utilități pentru a putea să înceapă construcția centrului de radiologie.

Printre investițiile anunțate ieri de Gheorghe Flutur la spitalul județean se numără și amenajarea unei noi parcări cu 100 de locuri, pe un teren aflat în apropierea Serviciului de Ambulanță Județean.

Nu în ultimul rând, președintele CJ Suceava a spus că la Spitalul Județean se realizează și un audit extern al clădirii, pentru găsirea soluțiilor ce trebuie luate în vederea evitării extinderii infecțiilor asociate asistenței medicale. Gheorghe Flutur a precizat că acest audit a început la secția de maternitate, urmând ca auditul să continue cu secția de chirurgie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava