Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat sâmbătă, la Solonețu Nou, că i-a înmânat premierului României, Dacian Cioloș, o scrisoare oficială, semnată de el și de președintele Regiunii Cernăuți, din Ucraina, prin care se solicită începerea demersurilor pentru construcția coridorului european Nord-Sud, o autostradă dinspre Polonia către București, care să treacă prin Ucraina. Gheorghe Flutur i-a înmânat premierului această scrisoare în cadrul vizitei pe care Dacian Cioloș a efectuat-o sâmbătă în județul Suceava, unde a avut o întâlnire oficială cu omologul său din Polonia, Beata Szydło, cei doi vizitând și comunitatea polonă din Solonețu Nou.
La finalul întâlnirii dintre cei doi oficiali, Gheorghe Flutur a precizat că evenimentul a reprezentat „o vizită istorică pentru județul Suceava”. „Printre temele europene care au fost discutate am reușit să abordăm și teme de interes regional. Astfel, i-am înmânat premierului României scrisoarea bilaterală a regiunii Cernăuți și a județului Suceava, prin care noi, președinții de la Suceava și Cernăuți, solicităm Guvernelor celor două țări să ia în calcul acest coridor Nord-Sud, atât pe căi rutiere, cât și pe calea ferată”, a declarat Gheorghe Flutur. El a adăugat că pentru acest proiect există fonduri europene, considerând că cele două țări trebuie să se gândească serios la această legătură absolut necesară între Nordul și Sudul Europei. „Mă bucur că s-a discutat această temă pe care am adus-o în discuție la Voroneț, la dejunul de lucru la care au participat cei doi oficiali”, a precizat Flutur. El a precizat că o astfel de autostradă este extrem de necesară în condițiile în care traficul pe Drumul European E85 s-a intensificat, în special dinspre Polonia. Gheorghe Flutur a arătat că în discuție este ruta Varșovia – Lvov – Cernăuți – Suceava – București, și mai departe spre Sudul Europei, către Grecia și Turcia.
”Amândouă țări, România și Polonia, susțin întărirea acestui coridor și e important pentru nou, atât pe rutier, cât și pe calea ferată. Premierul României a și anunțat aici de șoseaua rapidă care să lege Siretul de București, care va rezolva oarecum această problemă, dar va trebui să-i sprijinim și pe cei din Ucraina”, a spus Flutur, care a mai adăugat că pentru susținerea proiectului pentru acest coridor Nord-Sud a avut deja discuții și cu autorități din regiuni ale Ucrainei și Poloniei.
Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a mai precizat că pe viitor trebuie consolidate relațiile transfrontaliere, România având interesul să deschidă noi puncte de trecere a frontierei, județul Suceava având trei astfel de puncte, la Vicovu de Sus, Ulma și Izvoarele Sucevei. „Ceea ce am făcut  noi săptămânile trecute se confirmă acum, adică întâlnirile repetate cu administrația din Cernăuți, pentru a le sprijini în vederea deblocării proiectelor europene”, a mai precizat președintele CJ Suceava.

Premierul Dacian Cioloș a spus, la rândul său, că a discutat cu autoritățile sucevene, precum și cu oficialii din Polonia despre proiecte importante de infrastructură, în special posibilitatea începerii construirii axei europene Nord-Sud. „Până acum s-a investit mult și sunt proiecte europene pentru legătura Est-Vest. Pe proiecte transfrontaliere sunt câteva mijloace de finanțare pentru a începe să se construiască interconectări, și la nivel de transport rutier, dar și energetic, între România și Ucraina, și apoi Polonia. Împreună cu Polonia vom milita să obținem fonduri europene și pentru a concentra resursele pe această axă Nord-Sud, cară să nu ocolească țările vecine, Ucraina și Republica Moldova”, a spus Dacian Cioloș.

Gheorghe Flutur a solicitat prim-ministrului României demararea procedurilor pentru autostrada Nord-Sud, 8.7 out of 10 based on 7 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (7 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava