MOPAN Suceava

Liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat că prin proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013, actuala guvernare USL demonstrează că tratează „cu răceală” judeţul Suceava atunci când vine vorba de alocările de fonduri. Flutur a spus că este îngrijorat de modul în care USL tratează judeţul Suceava. El a spus că a vorbit cu foarte mulţi primari din judeţul Suceava, care aşteaptă bani pentru investiţii, aceştia spunându-i că sunt dezamăgiţi şi îngrijoraţi de faptul că nu vor primi aceste fonduri.

„Dacă prefectul de Suceava a găsit miliardul de euro adus de mine în mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean, între anii 2008 – 2012, aş vrea ca acest lucru să nu rămână o simplă amintire şi să nu intrăm într-o perioadă în care judeţul Suceava este uitat, cum ni se pregăteşte de către USL prin Legea bugetului de stat pentru anul 2013. Este nedrept să nu se mai finalizeze şoseaua de centură a Sucevei, pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc, drumul Suceava – Botoşani, deşi acestea erau promisiuni făcute de premierul Victor Ponta în ultimele vizite de la Suceava”, a precizat preşedintele PDL Suceava. Flutur a criticat faptul că actuala guvernare USL nu a alocat fondurile necesare pentru ca şoseaua de centură să fie finalizată în cursul acestui an. El a arătat că pentru finalizarea acestei investiţii ar mai fi necesară suma de 130 de milioane de lei, însă anul acesta ar urma să fie alocate doar 73 de milioane de lei. „Premierul Victor Ponta a promis la Suceava că această şosea de centură va fi finalizată anul acesta. Ea poate fi terminată în cel târziu în luna septembrie, dacă ar fi fonduri. Iar amendamentul meu la Legea bugetului de stat era pentru alocarea întregii sume necesare pentru finalizarea şoselei de centură a Sucevei”, a declarat Liderul democrat liberalilor suceveni.

Gheorghe Flutur a mai spus că a depus un amendament la Legea bugetului de stat pe anul 2013 prin care solicită alocarea de fonduri pentru continuarea cadastrului gratuit în România şi a intabulării gratuite în Cartea Funciară. „Eu am început cadastrul gratuit, cu fonduri de la Banca Mondială, iar acum nu văd nici un semn de la USL că vrea să continue acest program aşteptat de oameni. În judeţul Suceava, Moara şi Dărmăneşti sunt comunele pilor în care s-a făcut cadastru gratuit, iar dorinţa noastră este să-l extindem la toate localităţile”, a precizat Gheorghe Flutur. El a mai spus că parlamentarii PDL de Suceava vor susţine atât în comisiile de specialitate, cât şi în plenul Parlamentului, toate amendamentele depuse la Legea bugetului de stat. Senatorul PDL de Suceava a criticat faptul că parlamentarii puterii au primit sarcină să nu susţină şi să nu depună nici un amendament. „Dacă actuala guvernare ar fi propus pentru judeţul Suceava câteva capitole importante pentru finanţare, nu aş fi comentat. Însă se vede răceala cu care a fost tratat judeţul Suceava. Şi nici parlamentarii puterii nu se simt bine, când una au promis în campanie şi alta le dă Guvernul lor”, a mai declarat preşedintele democrat liberalilor suceveni

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava