MOPAN Suceava

Co-secretarul general al PNL, senatorul Gheorghe Flutur, co-preşedintele PNL Vasile Blaga şi prim-vicepreşedintele liberalilor, Ludovic Orban, au fost prezenţi pentru trei zile la lucrările congresului de alegeri al Uniunii Creştin Democrate (CDU), cea mai mare formaţiune politică din Germania. Cei trei au fost prezenţi în Germania la invitaţia Fundaţiei Konrad Adenauer. În urma congresului, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a câştigat pentru a opta oară preşedinţia Uniunii Creştin Democrate. În cursul zilei de marţi, Gheorghe Flutur a participat la congresul de alegeri al CDU alături de o delegaţie a Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, principala formaţiune politică pro-europeană din această ţară. Secretarul general al PNL a participat marţi şi la mai multe întâlniri cu oficiali germani, aceştia exprimându-şi aprecierile pentru rezultatele alegerilor prezidenţiale din România, câştigate de Klaus Iohannis. În acelaşi timp, în cadrul discuţiilor cu oficialii germani, aceştia au apreciat în mod deosebit unirea partidelor de dreapta, PNL şi PDL, în noul PNL. Astfel, printre cei cu care s-a întâlnit Gheorghe Flutur se numără preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, secretarul general al PPE, Antonio Lopez, şi preşedintele Fundaţiei Konrad Adenauer, Hans-Gert Pottering.

Gheorghe Flutur a precizat că în cadrul congresului, cancelarul Angela Merkel a prezentat o serie de realizări ale Guvernului din care a rezultat faptul că modelul economic german este unul de succes, ceea ce a făcut ca Germania să înregistreze deficit bugetar zero şi o creştere importantă a investiţiilor.

„Personal socotesc că vizita din februarie 2014, când am fost în Germania o săptămână pentru a discuta modul de organizare a unui partid dar şi despre campania pentru alegerile europarlamentare ne-a ajutat în câştigarea alegerilor prezindenţiale din această toamnă. Şi îmi exprim speranţa, pe care am văzut-o şi la oficialii germani, de a intensifica în anul 2015 relaţiile dintre CDU şi PNL”, a declarat Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava