Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, astăzi, că pregătirile pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei cu Ucraina de la Vicovu de Sus au intrat în linie dreaptă. Gheorghe Flutur a avut o ședință tehnică la Consiliul Județean cu oficiali guvernamentali români cu privire la deschiderea noului punct de trecere al frontierei, după care a avut loc și o vizită în teren, la Vicovu de Sus. La ședință au participat secretarul de stat Ionel Scrioșteanu din cadrul Ministerului Transporturilor, consilierul de stat din Cancelaria Premierului României, Mihnea Claudiu Drumea, secretarul general al Autorității Vamale Române, Daniel Nache, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț și primarul din Rădăuți, Bogdan Loghin. „Am intrat în linie dreaptă cu pregătirea deschiderii punctului de frontieră de la Vicovu de Sus”, a spus Gheorghe Flutur, după vizita făcută la Vicovu de Sus.

”Aici în vamă am cerut în mod expres sensuri giratorii. La intersecția drumului național care pleacă din vamă cu Brodina, apoi sensuri giratorii sau semafor, în funcție de posibilitățile tehnice la intersecția spre Bivolărie – Putna, la intersecția din Vicovu de Jos cu Voitinel, dar și modernizarea a cinci treceri de cale ferată pentru că nu arată bine. Sunt bucuros că au anunțat modernizarea drumului, un strat de asfalt de la Rădăuți până aici în vamă la Vicovu de Sus. De asemenea am discutat și alte chestiuni legate de podul de la Milișăuți. Sperăm și avem promisiunea că în primăvara anului viitor va fi gata. Până atunci trebuie să avem o rută alternativă.  Ne pregătim pentru deschiderea acestui punct de trecere a frontierei”, a mai spus Gheorghe Flutur.

La rândul său, secretarul de stat Ionel Scrioșteanu a spus că: „am vizualizat toată porțiunea de drum de la Suceava și până aici la frontieră. Și împreună cu toți primarii din proximitate am stabilit toate intervențiile necesare pentru a prelua traficul suplimentar care o să fie generat de acest punct de frontieră nou”. El a arătat că deschiderea acestui punct de frontieră este foarte important pentru economia județului, dar și pentru localitățile din apropierea graniței. „În același timp este important ca și cetățenii de pe acest culoar de tranzit să fie protejați de traficul suplimentar și să fie sprijiniți să nu se suprapună traficul local și traficul de tranzit”, a precizat Ionel Scrioșteanu.

De asemenea, consilierul de stat din Cancelaria Premierului României, Mihnea Claudiu Drumea, a spus că „prezența mea aici este de a arăta încă o dată sprijinul premierului pentru toate nevoile și necesitățile care decurg din deschiderea punctului de frontieră de la Vicovu de Sus. Noi am început de acum două săptămâni prin aprobarea memorandului de a pregăti cadrul legislativ necesar implementării tuturor lucrărilor cu celeritate pentru a putea sprijini și a eficientiza și fluidiza traficul odată cu deschiderea punctului de trecere de la Vicovu de Sus”.

Nu în ultimul rând, secretarul general al Autorității Vamale Române, Daniel Nache, a spus că „ne aflăm astăzi ai după o lungă perioadă de vreme. Vorbesc asta pentru că în 2016 deschideam aici biroul vamal Vicov, prin angajarea de personal de către Vama Română. Vreau să vă spun că Autoritatea Vamală Română este pregătită pentru a asigura personalul necesar atât pentru traficul mic și de persoane, cât și pentru traficul greu. Și aici mă refer la autocamioane. Resursa umană este pregătită pentru a veni și a deschide Biroul Vamal Vicovu de Sus. În ceea ce privește investițiile în acest biroul vamal care se află în conservare de atâta vreme suntem pregătiți prin achiziționarea de mobilier și prin punerea la dispoziție a comisionarilor vamali și a celor de la Direcția Sanitar Veterinară. De asemenea, astăzi ne aflăm aici pentru a identifica lărgirea benzilor de circulație pentru că acum nu se poate intra sau ieși cu autocamioane”.

Gheorghe Flutur: Am intrat în linie dreaptă cu deschiderea punctului de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus. Drumul național de la Rădăuți la Vicov va fi modernizat, 1.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava