Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că instituția pe care o conduce va depune un proiect pentru modernizarea unui drum județean de peste 47 de kilometri pe valea pârâului Neagra. Prezent în comuna Panaci, Gheorghe Flutur a spus că proiectul va fi depus pentru a fi finanțat în următorul exercițiu financiar european, începând de anul viitor. Flutur a explicat că acest drum ar urma să facă legătura între localitatea Glodu și orașul Broșteni, pe o lungime de 47,3 kilometri. „Este un drum județean care va fi modernizat pe următorul exercițiu bugetar, care să ne lege de DN 17 B. Investiția va pune în valoare această zonă a județului, una dintre cele mai izolate din județul Suceava. Râul Neagra este una dintre cele mai frumoase zone din țară și eu sper că se va deschide pentru turism. În momentul în care deschidem și legătura cu Ardealul prin pasul Bilbor, deja asta înseamnă un pas spre investitori, spre investiții și în special spre turism”, a declarat Flutur.

De asemenea, el a spus că împreună cu autoritățile din Harghita urmează să fie realizată, pe fonduri europene, o strategie de dezvoltare a munților Călimani. „Vreau să anunță ceva în premieră. Pentru că parcul Național Călimani este la noi, o să vreau să discut cu vecinii, pentru că a pornit o inițiativă de la Harghita, un plan urbanistic zonal al Munților Călimani, să discutăm strategia pe bani europeni de dezvoltare a zonei, păstrând zona sălbatică cât se poate mai mult, zona naturală. Dar dincolo de asta cred că domeniul schiabil care se pretează cel mai mult din România, este versantul nordic al Călimanilor, care este în județul Suceava. Și atunci toate aceste drumuri pe car ele facem în această zonă au rolul de a deschide spre turism Bucovina și județul Suceava. Nu întâmplător alerg și stau și urmăresc constructorii, pentru a face pas cu pas aceste lucrări. Până la urmă asta înseamnă dezvoltare. Eu mă bucur că și cei din Panaci sunt implicați, ei sunt și beneficiarii, și nu va mai fi o înfundătură această zonă, ci va fi un circuit turistic deschis. Gândiți-vă apoi că și casa apelor medicale din România, cele mai bune, cele mai sănătoase, aici este. Noi trebuie să o păstrăm așa, dar trebuie să aducem turiștii să vină să o bea aici la izvor”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur anunță un proiect de modernizare a unui drum de peste 47 de kilometri pe valea râului Neagra, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava