Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur s-a întâlnit în cursul zilei de joi cu Ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa Dan Ben-Eliezer. Cei doi au purtat discuții pe teme de interes pentru județul Suceava, privind parteneriate si colaborări in domeniile turismului, agriculturii si industriei alimentare.
În cadrul discuţiilor, Gheorghe Flutur si-a exprimat susținerea pentru continuarea proiectului de realizare la Siret a unui muzeu al istoriei evreilor din Bucovina si de comemorare a victimelor Holocaustului.

„S-a adus in discuție oportunitatea valorificarea punților de legătură cu comunitățile din județul Suceava, având in vedere ca din cei peste 400.000 de israelieni plecați din Romania, foarte multi provin din zonele Suceava si Rădăuți. De asemenea, turismul este un domeniu extrem de important. In acest sens s-a discutat despre oportunități de afaceri in domeniu. Discuțiile imediate se vor axa pe intensificarea colaborărilor cu agenții de turism din zonele Haifa, Herzliya, Tel Aviv si Ierusalim. În acelaşi timp, odată cu finalizarea modernizării Aeroportului Suceava ar exista premisele deschiderea unor rute aeriene directe spre Israel”, a declarat Gheorghe Flutur. El a subliniat potențialul important pe care județul Suceava il are in domeniul produselor  bio si tradiționale, senatorul Gheorghe Flutur consideră că Asociația „Produs in Bucovina” ar putea deschide magazine in Israel, avand in vedere ca astfel de magazine au fost deschise deja in Europa.

„In domeniul agriculturii si al industriei alimentare s-a punctat existenta unei cereri pentru  exportul produselor alimentare, in special al cărnii de vită si de oaie. De asemenea, o colaborare in privința gestionarii resurselor si a calității apei ar putea beneficia de expertiza specialiștilor israelieni.

Apreciindu-se colaborarea in domeniul medical, in prim-planul discuțiilor au fost aduse specializări precum dializa, cardiologia si pneumologia”, a mai precizat Flutur.

Gheorghe Flutur: Asociaţia Produs în Bucovina ar putea să deschidă mai multe magazine în Israel, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava