Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, astăzi, că instituţia pe care o conduce are pregătite mai multe proiecte transfrontaliere în parteneriat cu regiunea Cernăuţi, din Ucraina. Gheorghe Flutur a spus că prin aceste proiecte comune se doreşte întărirea relaţiilor dintre judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi. Anunţul lui Gheorghe Flutur a fost făcut după ce ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul transfrontalier „Îngrijirea de urgență a copiilor din regiunea transfrontalieră România – Ucraina”. Proiectul are o valoare totală de 1.321.412 euro, are ca beneficiar lider Spitalul Clinic pentru Copii din Cernăuți și, ca partener, Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. Proiectul prevede renovarea și dotarea Departamentului de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic pentru Copii din Cernăuți, precum și achiziționarea unei ambulanțe complet echipate pentru Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

Proiectul mai include şi instruirea personalului medical al celor două spitale în furnizarea de îngrijiri de urgență, intervenții chirurgicale și îngrijiri medicale conexe copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, cu accent special pe copiii cu vârsta de până la un an și implementarea unui sistem de telemedicină transfrontalieră între Spitalul Clinic pentru Copii din Cernăuți și Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, pentru creșterea calității serviciilor medicale.

Gheorghe Flutur: Avem pregătite mai multe proiecte transfrontaliere pentru întărirea relaţiilor cu regiunea Cernăuţi, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava