Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a anunțat că Transgaz a prins banii în bugetul pe 2020 pentru conducta de gaz metan Pojorâta-Vatra Dornei. Totodată, a spus Flutur, au fost alocați bani și pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru Autostrada 7 Siret-Suceava-Ploiești astfel încât construcția ei să înceapă din 2021. ”Despre lucrările mari pot să vă spun că cei de la Transgaz au bani pentru investiția de la Vatra Dornei. Iar cei de la Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră aseară în ultima discuție, pe tronsoanele de autostradă A7 aveau 100 de milioane de lei prinși pentru studiile de fezabilitate care să înceapă în 2020, tronsonul Siret-Suceava și Suceava – Pașcani, în așa fel încât să le lege de celelalte tronsoane licitate anul acesta la studiile de fezabilitate, pentru ca în 2021 să ne putem gândi la începerea lucrărilor pe A7. La începutul anului viitor o să avem și vizita ministrului Lucian Bode la Suceava, pentru că am discutat și despre autostrada Nordului foarte mult Suceava-Bistrița – Dej-Satu Mare. Și asta va fi etapizată. Prima etapă construirea centurilor ocolitoare. Și experții de la CNAIR vor fi prezenți pentru a parcurge traseele centurilor ocolitoare. Bani pe centuri ocolitoare probabil că vor fi pe Programul Operațional de Infrastructură Mare și vrem să prindem și noi ceva în județul Suceava”, a declarat Flutur.

El a menționat că a solicitat introducerea cu prioritate în bugetul pe 2020 a unor obiective cum este Vama Siret. ”Acolo există un proiect din 2015 și nu s-a mai făcut nimic pe el. Un proiect pe Programul Operațional Infrastructură Mare de 15 milioane de euro, din care o treime sunt bani care trebuie puși de statul român și l-am rugat pe ministrul finanțelor publice să-i prindă la cofinanțare. Pentru că până la urmă acesta este principalul punct din Nord-Estul României de legătură cu Ucraina. Aproximativ 600.000 de vechicule trec prin această vamă din care 100.000 sunt TIR-uri. Un tunel de scanare mobil care să grăbească verificarea TIR-urilor, să nu mai fie cozi. Am solicitat Guvernului bani pentru programul Utilități și mediu, pentru ca acele repetate probleme pe care le au primarii din județul Suceava să fie prinse în buget”, a mai spus Flutur.

Gheorghe Flutur: ”Cei de la Transgaz au prins banii pentru tronsonul Pojorâta-Vatra Dornei. Pentru Autostrada 7 au fost alocați banii pentru studii astfel încât construcția să înceapă din 2021”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava