Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că în ședința de astăzi a deliberativului județean a fost făcut încă un pas important pentru viitoarea Facultatea de Medicină și pentru viitorul spital clinic de la Suceava. Aceasta după ce consilierii județeni au aprobat un proiect de hotărâre privind exprimarea acordului de principiu pentru trecerea unui bun imobil, situat în municipiul Suceava, din domeniul public al Județului Suceava în domeniul public al Statului Român și administrarea Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, instituție aflată în coordonarea Ministerului Educației. „Aici e vorba de un teren de 1.440 de metri pătrați pe care noi propunem să-l dăm Universității Suceava pentru Facultatea de Medicină. Și aș vrea să vă mulțumesc tuturor consilierilor județeni pentru că în acest mandat practic de la noi a pornit această propunere să găsim un spațiu în incinta Spitalului Județean. Nu a fost ușor pentru că nu există excendent de spații, dacă ne gândim la parcări și la tot ce trebuie în jurul spitalului. Dar am socotit noi că e foarte importantă Facultatea de Medicină aici la Suceava și să fie și aproape de celelalte pavilioane ale universității și aproape de spital, în perspectiva spitalului clinic pe care vrem să-l înființăm la Suceava”, a spus Flutur.

El a adăugat că spațiul pe care se va construi Facultatea de Medicină se află în curtea spitalului, în apropierea Colegiului Național de Informatică. „Acest teren este dat în administrarea Universității de la Suceava și vreau să îi ajutăm în continuare să caute surse de finanțare pentru a avea Facultate de Medicină aici la Suceava. Le urez succes colegilor de la Universitatea Ștefan cel Mare în demersurile lor și cât mai repede să avem această facultate. Și îmi aduc aminte că, cel puțin eu sunt legat, de un alt moment important pentru universitate. Primul a fost când eram director al Direcției Silvice Suceava și semnat predarea centrului de perfecționare către universitate. Spațiul era al Romsilva iar acum este acea clădire în care funcționează rectoratul. La vremea respectivă clădirea nu era finalizată dar a fost un pas uriaș pentru că universitatea avea nevoie de spații. Atunci s-a început și demersul pentru Facultatea de Silvicultură și uite că acum suntem cu Facultatea de Medicină”, a precizat Gheorghe Flutur.

El a amintit că prin Hotărârile Guvernului nr.883/2021 și nr.906/2021 s-a aprobat înființarea Facultății de Medicină și Științe Biologice în cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava.

Gheorghe Flutur: Consiliul Județean a făcut încă un pas mare în perspectiva unui spital clinic la Suceava, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava