MOPAN Suceava

Președintele Ligii Aleșilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur, a criticat modul în care Guvernul PSD intenționează să facă rectificarea bugetară pentru primării. Invitat să ia cuvântul în cadrul Consiliului Național al PNL, Gheorghe Flutur a prezentat o parte din problemele cu care se confruntă administrațiile locale, el făcând referire în mod special la lipsa de predictibilitate dar și la „rectificarea bugetară în orb” pe care o pregătește actualul Guvern. „Vreau să vorbesc despre problemele cu care se confruntă administraţia locală în România astăzi şi în special noi cei o treime din aleşii locali ai României. Și vorbim de lipsa de predictibilitate. Nu putem previziona ce va urma din punct de vedere al bugetului. Înainte de ședință am citit că se amână rectificarea bugetară. Apoi, uitaţi-vă că legea de bază a finanţelor locale este sluţită cu legile bugetare din fiecare an. Ce a fost anul trecut valabil nu mai este anul acesta. Şi nu este în regulă. Şi spun asta pentru parlamentarii noştri, cărora vreau să le mulţumesc pentru modul în care se luptă să apere stabilitatea legislativă. Dar noi suntem cei care suntem victime la capăt de linie, pentru că foarte multe lucruri nu ştim cum se vor desfăşura în continuare”, a spus Flutur. El a făcut referire și la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018, care a creat probleme foarte mari în implementarea proiectelor de dezvoltare. „Uitaţi-vă la contractele în derulare. Sunt aproape toate blocate pentru că s-au majorat preţurile la manoperă şi la materiale şi nu există fonduri. Autorităţile centrale nu răspund cu clarificări la ceea ce trebuie să facem. Iar la proiectele noi nu vin agenţii economici la licitaţie. Sunt probleme şi provocări uriaşe. Sigur că și din cauza asta nu se face absorbţie”, a declarat președintele Ligii Aleșilor Locali PNL și al PNL Suceava.

Flutur: „Noi suntem cei mai motivați să intrăm în bătălie pentru a susține președintele României”

Gheorghe Flutur spune că actualul Guvern pregătește o „rectificare bugetară în orb”, pentru o sumă de 1,4 miliarde de lei. ”Nu ştim ce vrea să facă Guvernul. Vor să dea din nou o Ordonanţă 55 pentru a ademeni pe nu ştiu cine? Va trebui să ne luptăm. Excedentul bugetar se pregăteşte să fie luat mişeleşte după ce tot ei ne-au blocat cu schimbarea procedurilor în timpul jocului. Sunt câteva din ţipetele pe care vreau să le spun din partea administraţiei de la această tribună”, a declarat Flutur. De precizat că Ordonanța de Urgență nr. 55/2014 a permis primarilor să treacă la alte partide, înainte de ultimele alegerile prezidențiale, fără să-și piardă mandatele.

Pe de alt parte, Flutur a spus că alte probleme cu care se confruntă administrațiile locale sunt „creditare neprietenoasă”, dar transferarea atribuțiunilor către acestea fără a se asigura resurse. „Și știți bine domnilor primari, domnilor aleși locali ce pățim în administrația locală. De aceea eu cred că noi suntem cei mai motivați să intrăm în bătălie pentru a susține președintele României, care este un garant al normalității. Este un om care a dovedit loialitate, care vine din rândul nostru al aleșilor locali și pe care îl vom susține cu toată forța să fie președintele României. De asemenea, sunt convins că vom avea cei mai buni candidați la alegerile locale viitoare, în așa fel încât să multiplicăm poveștile de succes a administrațiilor liberale. Doresc mult succes președintelui Klaus Iohannis pentru alegerile care urmează”, a declarat Flutur.  El a subliniat că aleșii locali ai PNL vor fi alături de președintele Klaus Iohannis și și-a exprimat convingerea că „vom avea președinte așa cum trebuie, pe Klaus Werner Iohannis. Doamne ajută și gândul cel bun”.

Gheorghe Flutur critică „rectificarea bugetară în orb” a Guvernului PSD: „Vor să dea din nou o Ordonanţă 55 pentru a ademeni pe nu ştiu cine?”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava