Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat convocarea în ședință extraordinară a Consiliului Judeţean în vederea depunerii unui proiect pe trasee cicloturistice – piste de bicicletă. Gheorghe Flutur a precizat că proiectul va fi depus printr-un parteneriat între Consiliul Județean Suceava, împreună cu 20 de primării, CJ Bistrița-Năsăud cu 15 primării și CJ Mureș cu 9 primării. Proiectul va fi depus la finanţare pe PNRR, Componenta 11 – turism și cultură.

Flutur a declarat că proiectul presupune amenajarea de piste de biciclete, marcaje, indicatoare, lucrări de terasare si reabilitare drumuri și terenuri pe o lungime totală de 494 km, pe cele 3 județe, din care 193,1 pe teritoriul județului Suceava.

„Bugetul prevăzut pentru traseu în județul Suceava este în valoare de 15,9 milioane de euro, fără TVA. Pentru obținerea unui punctaj bun am avut în vedere legătură cu frontiera cu Ucraina și o bună parte din traseu, 71% se suprapune pe Via Transilvanica, adică 136,3 km. Localitățile parcurse sunt: Brodina, Straja, Vicovu de Sus, Putna, Sucevița, Vatra Moldoviței, Frumosu, Moldovița, Sadova, Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Pojorâta, Ciocănești, Iacobeni, Vatra Dornei, Dorna Arini, Șaru Dornei, Dorna Candreni, Poiana Stampei și Coșna”, a afirmat președintele CJ Suceava. El a subliniat faptul că un proiect eligibil trebuie să cuprindă trei județe. Gheorghe Flutur a adăugat că pentru județul Suceava sunt 161,1 de kilometri de traseu principal și 32 km de trasee secundare (Vicovu de Sus – frontiera cu Ucraina, Sadova – Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei – Colacu). „Bugetul total pe cele 3 județe este de 40,7 milioane de euro fără TVA, județul Suceava fiind lider de proiect. La nivel național întregul proiect presupune implementarea a 3000 km de trasee cicloturistice pentru care se alocă 247 milioane de euro.

Urmează o etapă de acorduri și parteneriate cu CNAIR și ROMSILVA pe traseele unde ei sunt administratori sau proprietari”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur: În județul Suceava se vor construi 193,1 kilometri de piste de biciclete, printr-un proiect de aproape 16 milioane de euro, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava