Concert pascal
MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că în ultimele două luni, de la preluarea acestei funcţii, s-a reuşit repunerea Bucovinei pe harta ţării. Gheorghe Flutur a precizat că în aceste ultime două luni s-a reuşit deblocarea unor proiecte importante pentru judeţ, de la şoseaua de centură a Sucevei şi până la pârtia de schi din masivul Rarău, dar şi la creşterea numărului de turişti care au vizitat judeţul. „Le mulţumesc sucevenilor sucevenilor că ne-au dat votul şi am obţinut 21 de consilieri judeţeni. Ştiu care sunt aşteptările populaţiei acestui judeţ, şi din acest motiv am lucrat pentru a debloca proiectele şi pentru a repune Bucovina pe hartă. Şi cred că acest lucru se simte în urma activităţii din ultimele două luni”, a spus Flutur. El a făcut referire în primul rând la deblocarea proiectului pentru şoseaua de centură a Suceava, „o investiţie la care fosta guvernare nu a făcut nimic”, precizând că aceasta va fi finalizată din fonduri europene. Şeful administraţiei judeţene a mai afirmat că şi pentru finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău a fost alocată o sumă de patru milioane de euro. Gheorghe Flutur a declarat că administraţia judeţeană a început lucrările pentru modernizarea drumului judeţean care urcă pe masivul Rarău către această pârtie, prin Izvorul Alb. „Probabil că va fi un drum cu un singur sens, care urcă pe Izvorul Alb, iar coborârea să se facă pe drumul deja modernizat, către Pojorâta sau Chiril”, a arătat Flutur. El a precizat că un alt proiect deblocat este şi cel pentru continuarea lucrărilor la conducta de gaze naturale către Vatra Dornei, adâugând că Transgaz are fondurile necesare pentru despăgubirile care trebuie plătite către Romsilva pentru terenul forestier pe care va fi realizată investiţie.

Preşedintele CJ Suceava a mai amintit şi de alocarea de către Guvern a unei sume de 29 de milioane de lei pentru localităţile afectate de inundaţiile din luna iunie a acestui an. Gheorghe Flutur a declarat că şi activitatea Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava a cunoscut o dezvoltare mare în ultimele zile, precizând că numai în ultimele 24 de zile au fost 5.920 de pasageri, precizând că e cel mai mare aflux de pasageri din istoria aeroportului. Flutur a amintit şi de finalizarea lucrărilor de asfaltare a drumului naţional dintre Vicovu de Sus şi Putna, de începerea lucrărilor de modernizare şi reabilitare a DN 17B, pe Valea Bistriţei, precizând că în scurt timp vor începe şi lucrările pe DN 18, cel care face legătura cu judeţul Maramureş. „Socotesc, la fel ca şi alţii, că în aceste două luni Bucovina a fost pusă pe harta ţării”, a subliniat Gheorghe Flutur. El a arătat că de pe 31 iulie şi până ieri, la Muzeul de Istorie şi la Cetatea de Scaun au fost vândute nu mai puţin de 58.000 de bilete. Flutur a făcut referire şi la faptul că din primele estimări, circa 50.000 de turişti au fost cazaţi în judeţul Suceava de la începutul lunii august şi până în prezent. El a arătat că în primele 24 de zile ale acestei luni, gradul de ocupare a unităţilor de primire turistică din tot a fost de 93%, iar pe localităţi acesta a fost de 100% la Gura Humorului, 98% la Câmpulung Moldovenesc, 95% la Suceviţa, 92% la Vatra Dornei şi 73% la Suceava.

Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că un alt proiect pentru care a făcut demersuri în aceste două luni a fost şi cel pentru sala polivalentă din municipiul Suceava, cu 7.000 de locuri

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava