MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că își dorește ca procedurile pentru proiectarea rutei ocolitoare a orașului Gura Humorului să fie finalizate într-un termen cât mai scurt, astfel încât lucrările de construcție să înceapă cât mai repede. Gheorghe Flutur a spus că în cursul zilei de astăzi a convocat la Gura Humorului o ședință cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a discuta cu privire la drumul rapid Suceava – Vatra Dornei – Bistrița – Dej. La discuții au fost prezenți reprezentanți ai firmei care se ocupă de proiectarea centurii Gura Humorului și ai firmei care execută traseul drumului rapid, mai puțin centura. La discuții au mai participat și primarii localităților pe teritoriul cărora va trece ruta ocolitoare, respectiv Gura Humorului, Frasin și Păltinoasa, precum și reprezentanții Delgaz Grid, Transgaz, Apele Române, cei de la Cadastru, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda Forestieră, Direcția Arii Naturale Protejate și ACET.

Gheorghe Flutur a spus că în cadrul întâlnirii au fost prezentate proiectele și s-a realizat și faza de teren cu parcurgerea la pas a traseului. El a explicat că proiectantul are la dispoziție 7 luni pentru a finaliza proiectul centurii Gura Humorului la regim de autostradă cu două benzi pe sens. „În timpul parcurgerii la pas a traseului reprezentanții fiecărei instituții au preluat posibilele probleme care ar putea să apară la avizarea traseului. Îmi doresc să se accelereze întreaga procedură pentru realizarea rutei ocolitoare, având în vedere importanța deosebită a traseului, unde se înregistrează cele mai mari dificultăți de fluidizare a traficului”, a spus președintele CJ Suceava. El a adăugat că tot astăzi a discutat despre tronsoanele Autostrăzii Nordului de la Vatra Dornei până la Suceava. Gheorghe Flutur a precizat că pe tronsonul Vatra Dornei – Gura Humorului, drumul rapid va fi realizat în regim de viteză de 100-110 km/h, iar de la Gura Humorului la Suceava cu regim de viteză de 140 km/h. Nu în ultimul rând, el a arătat că cel mai dificil tronson este Vatra Dornei – Gura Humorului, unde, pe o porțiune de 55 de kilometri, pe 90% din traseu se vor construi viaducte și tuneluri.

Gheorghe Flutur își dorește ca procedurile pentru construcția rutei ocolitoare din Gura Humorului să fie terminate cât mai rapid, 7.0 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (5 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava