Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, se declară îngrijorat de întârzierea începerii proiectelor depuse de judeţul Suceava la Ministerul Dezvoltării în vederea finanţării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). El a declarat că până în prezent nu se ştie nimic despre proiectele aprobate deşi nu cu mult timp în urmă cei de la putere afirmau că judeţul Suceava va beneficia de cea mai mare sumă la nivel naţional. Flutur a precizat că multe dintre proiectele depuse pentru a fi finanţate prin PNDL vizează modernizări de drumuri judeţene.
„Îmi exprim speranţa că vom fi auziţi cu urgenţa mare a judeţului Suceava şi mă refer în primul rând la drumuri. Amintesc aici drumul care leagă Stulpicani de Ostra şi Broşteni care e într-o stare foarte avansată de degradare. Acela a fost un drum tehnologic betonat pe care se transportau minereurile de cupru de la mina Leşu Ursului iar acum e de investit foarte mulţi bani pentru modernizare şi Consiliul Judeţean nu are de unde. Sper ca Ministerul Dezvoltării să aprobe investiţia. Apoi, drumul care leagă Vicov de Straja, Brodina şi Ulma un drum foarte circulat care are nevoie de modernizare urgentă”, a spus Flutur. Şeful administraţiei judeţene a mai amintit de drumul de la Mălini până la limita cu judeţul Neamţ sau de drumul Panaci-Bilbor. „Noi am început modernizarea drumului de la Mălini spre Stânişoara, spre Borca dar am depus proiect pe PNDL pentru porţiunea de drum rămasă prin pădure, un drum foarte frumos care să ne lege de judeţul Neamţ spre coada lacului Bicaz. Sper să fie aprobat. Apoi, porţiunea de drum Panaci-Bilbor care a mai rămas pe serpentine să ne lege de judeţul Harghita şi să scutim cu peste 100 de kilometri drumul dintre Vatra Dornei şi Bucureşti. De asemenea am cerut modernizarea drumului care să lege Grădiniţa de Coșna, spre Ilve pe Valea Someşului. Am cerut de asemenea modernizarea drumului care leagă Câmpulungul de masivul Rarău pe la Izvorul Alb, vechiul drum spre Pietrele Doamnei. Noi l-am profilat, l-am pietruit dar nu avem resurse şi am depus proiect pe PNDL să ne aprobe modernizarea. Este un drum turistic extrem de important pentru că Transrarăul este deja foarte aglomerat iar numărul turiştilor va creşte exploziv”, a spus şeful administraţiei judeţene.
Gheorghe Flutur a mai amintit că printre proiectele foarte importante depuse pe PNDL se află şi cel referitor la modernizarea Palatului Administrativ. Conform proiectului, curtea interioară va fi acoperită cu o cupolă iar în spaţiul respectiv va fi amenajat un amfiteatru. Noua sală care va rezulta se va numi Sala Unirii iar acolo se va sărbători anul viitor Centenarul Marii Uniri. În timpul anului sala va găzdui şedinţele Consiliului Judeţean dar aşa cum a spus Flutur, „dacă ne gândim în viitor cândva poate fi sala de şedinţe a Consiliului Regional cu capitala la Suceava”. Gheorghe Flutur a subliniat că printre proiectele importante depuse la Ministerul Dezvoltării se află şi cele care vizează investiţii în şcoli proiecte care trebuie demarate urgent. El a mai spus că începând de marţi, 20 iunie, Consiliul Judeţean a demarat, din resurse proprii, lucrările de asfaltare a drumului Brodina-Ulma spre frontiera cu Ucraina. „Vrem să cerem şi părţii ucrainene să facă modernizarea punctului de frontieră şi să asfalteze porţiunea de drum care duce spre raionul Putila la Zeletin”, a mai spus Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava