Targul de toamna Produs in Bucovina
Comenzi MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că a avut o întâlnire cu crescătorii de animale din județul, în special cei din zona de munte, în urma căreia a solicitat Ministerului Agriculturii găsirea de urgență a unor soluții pentru sectorul vacilor de lapte, având în vedere că se prefigurează o criză majoră a laptelui. „Consider că trebuie urgent încurajat și susținut acest sector. Dacă nu se iau măsuri în perioada următoare șeptelul de vaci cu lapte dispare, oamenii duc vitele la abator din cauza lipsei furajelor, iar refacerea acestui șeptel nu se poate face în 4 – 5 ani. De asemenea, o problemă mare o au și procesatorii, care au ajuns să cumpere laptele de la sute de kilometri distanță de județul Suceava și socotesc că trebuie urgent intervenit în acest sector”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că a mai solicitat Ministerului Agriculturii ca în noul Plan Național Strategic să nu se diminueze, așa cum se aude, subvențiile pe suprafață pentru zona montană. „Mai mult, toate subvențiile trebuie mărite din bani europeni, iar în noul Plan Național Strategic, până în 2027, am cerut în mod expres să nu se reducă subvențiile în zonele montante așa cum a apărut în spațiul public deoarece populația din această zonă se confruntă cu lipsa forței de muncă și cu depopularea satelor de munte”, a precizat Gheorghe Flutur. Președintele CJ Suceava a explicat că în toată Europa sunt recunoscute dezavantajele zonelor de munte, numite handicapuri naturale, respectiv fertilitatea terenurilor slabă, accesibilitatea greoaie, sezonul de vară redus, precum și imposibilitatea de înființarea de culturi agricole altele decât fânul, toate acestea trebuind compensate prin subvenții.

„Am primit garanții că se va ține seama de aceste probleme ridicate de mine care nu sunt specifice doar județului Suceava, ci întregii țări”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur solicită sprijin din partea Ministerului Agriculturii pentru crescătorii de vaci de lapte și majorarea subvențiilor pe suprafață în zona montană, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
Bune practici pentru o batranete frumoasa
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava