Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, sprijină înființarea în județul Suceava a unei școli de meserii de tip german ”Kronstadt”. Flutur a declarat marți că recent s-a întâlnit la Rădăuți cu reprezentanții Școlii profesionale ”Kronstandt” de la Brașov, cea mai dezvoltată din țară pe învățământ dual dar și cu reprezentanți ai unor agenți economici pentru a pune bazele unei asemenea școli și în județul Suceava. Pentru înființarea unității de învățământ pe model german Consiliul Județean ar urma să se asocieze cu agenții economici care vor asigura finanțarea și pregătirea elevilor.

Flutur a menționat că în urma discuțiilor s-a stabilit ca la Suceava să elevii să fie pregătiți pentru meseriile de mecanic și electrician. El a mai spus că la întâlnire a fost prezent și primarul de Siret, Adrian Popoiu, la invitația agenților economici, deoarece la Siret există deja o școală profesională care s-a preta pentru un astfel de sistem de învățământ. ”Am văzut și la Bihor și la Brașov că primării sau Consilii Județene au intrat într-o formă de asociere pentru a pune bazele unei școli de meserii pe modelul acesta Kronstadt. La momentul la care am face niște pași venim în Consiliul Județean cu proiectul. Ce s-ar dori să se întâmple? Un grup de firme minim trei ar urma să se întâlnească să facă un ONG și să ceară pe Legea învățământului dual înființarea unor clase de meserii. Pentru Suceava au fost discutate deocamdată două meserii mecanic și electrician. Sieretul are disponibilitate la Școala profesională au și internat. Acest model este puțin diferit de ce avem noi până acum pentru că oamenii de afeceri și acel ONG al oamenilor de afaceri sunt cei care hotărăsc și finanțează o bună parte din funcționarea acestor școli. Cu rigurozitate cu o seriozitate maximă cu practica făcută în firmele lor urmând să se extindă și pe alte meserii”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur a arătat că școala de meserii pe model german de la Brașov are acum peste 800 de elevi ajungând ca la admitere să candideze 6 elevi pe un loc. El consideră că județul Suceva nu trebuie să rateze o astfel de oportunitate. ”Și noi avem învățământ dual însă ce am văzut acolo e cu mai multă rigurozitate”, a conchis Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava