MOPAN Suceava

Liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, îi cere solicită ministrului transporturilor, Dan Şova, să includă autostrada Nord-Sud, care să treacă şi prin Siret şi Suceava, în masterplanul pentru proiecte de transport. Gheorghe Flutur a anunţat că pentru ca această investiţie să fie finanţată, toţi parlamentarii din judeţele Moldovei ar trebui să se constituie într-un grup de sprijin al acestui proiectul. „Şi locuitorii din Moldova au dreptul să poată ajunge la București în 2 – 3 ore, nu doar cei din Ardeal sau cei de pe Valea Oltului. Este o oportunitate şi nu trebuie ratată. Se observă că ţările din Europa de Vest se uită cu mai multă atenţie şi vor trata cu prioritate această zonă pentru crearea infrastructurii de transport pe graniţa de est a Uniunii Europene. Nu o zonă săracă, ci una dezvoltată economic înseamnă securitate la graniţa de est a UE. De aceea, autorităţile române trebuie să se grăbească, să includă proiectul în masterplanul de transport şi să asigure şi finanţarea studiului de fezabiliate”, a spus Flutur. El a arătat că Executivul are ca termen data de 31 iulie a.c. finalizarea master planului pentru proiectele de transport.

Liderul democrat liberalilor suceveni a subliniat că autostrada Siret-Suceava-Bacău-Mărăşeşti-Tişiţa este prevăzută în planul de amenajare a teritoriului naţional aprobat prin Legea 363/2006, adăugând că acest coridor există natural. „Este o mare aşteptare pentru un asemenea traseu spre Marea Neagră şi Turcia”, a spus Flutur. El a mai declarat că dezvoltarea infrastructurii de transport în această zonă este doar începutul pentru că aceasta va determina creştere economică, dezvoltarea industriei şi turismului. El a mai precizat că proiectul pentru construcţia acestei autostrăzi este în atenţia Guvernului din Polonia, şi în mod sigur şi în atenţia autorităţilor din Ucraina.

Flutur a precizat că actuala situaţie din estul Europei, dar şi deschiderea Uniunii Europene spre ţări precum Ucraina şi Republica Moldova reprezintă o oportunitate pentru finanţarea autostrăzii nord-sud, pe coridorul pan- european IX, care leagă Marea Baltică de Marea Neagră prin Polonia, Ucraina şi România.

„Acest coridor de transport a fost aprobat de autorităţile europene, dar că din păcate nu figurează între priorităţile şi masterplanul guvernului de la Bucureşti. Şi trebuie spus că această autostradă poate fi finanţată prin accesarea de fonduri europene prin Programul TEN-T, iar autorităţile române vor trebui să aloce în acest an cel puţin cinci milioane de lei pentru întocmirea studiului de fezabilitate”, a declarat preşedintele PDL Suceava.

Gheorghe Flutur vrea ca ministrul transporturilor să includă autostrada Nord-Sud în masterplanul pentru proiecte de transport, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava