Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că unul dintre principalele proiecte ale sale pentru viitorul mandat va fi dublarea numărului de persoane din județul Suceava care să fie racordate la rețelele de gaze naturale. Gheorghe Flutur a declarat că pentru el, cel mai optimist lucru este că Guvernul Orban a negociat cu Comisia Europeană pentru alocarea sumei de un miliard de euro pentru următorii ani pentru a duce conducte de gaze naturale către comunitățile locale, până la poarta oamenilor. Flutur a spus că până în momentul de față 37 de primării din județul Suceava au deja studiile de fezabilitate făcute pentru proiecte de aducțiuni de gaze naturale.

„Pentru mine proiectul cel mai important în următorul mandat este dublarea populației care să fie conectată la gaz metan. Și o spun răspicat. Există o campanie justificată, <Stop defrișărilor de păduri>. Aceasta se poate spune când omului îi dai sursă alternativă de încălzire. Gazul metan dus la populație pentru încălzire, înseamnă stop defrișări și și limitarea tăierilor. Este una dintre măsurile inteligente, moderne și de viitor”, a declarat șeful administrației județene de pe șantierul conductei de gaz spre Vatra Dornei. El s-a declarat convins că după finalizarea acestei investiții, zona Dornelor, zona de munte a județului va deveni mai atractivă pentru agenți economici.

„Acest gaz metan va putea fi folosit și în industria alimentară și în alte industrii pentru dezvoltarea și crearea de locuri de muncă. Este un pas uriaș spre civilizație”, a spus Flutur. El a adăugat că a discutat cu foarte mulți primari pentru asocieri de localități, astfel încât să înceapă împreună proiectele pentru extinderea rețelelor de gaze naturale. „Îndemnul îl fac în continuare pentru toate primăriile. Trebuie un număr cât mai mare de consumatori pe o rețea, pentru că în felul ăsta costurile vor fi mai mici”, a explicat președintele CJ Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava