MOPAN Suceava

Consiliul Judeţean Suceava şi Consiliul Regional Cernăuţi se vor întâlni în şedinţă comună la mijlocul lunii octombrie a.c.. Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a declarat astăzi că şedinţa va avea loc la Cernăuţi, iar într-o întâlnire pe care a avut-o cu oficialităţi din această regiune au fost stabilite opt teme de discuţii pentru şedinţa comună de luna viitoare. Gheorghe Flutur a subliniat că un subiect important va fi cel legat de stabilirea unui parteneriat în vederea înfiinţării unor curse speciale pe ruta Cernăuţi – Suceava, pentru pasagerii care vor să folosează cursele internaţionale de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”.

El a spus că o temă va viza probleme de sănătate şi de colaborare în acest domeniu, şi a adăugat că va solicita conducerii Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” să pregătească mai multe teme de discuţie pe acest subiect. „Un alt subiect de discuţie va fi învăţământul, respectiv colaborarea între universităţile din Suceava şi Cernăuţi, dar şi la nivel de licee şi şcoli profesionale”, a explicat Gheorghe Flutur. El a spus că un subiect important va fi cel legat de infrastructură, precizând că împreună au autorităţile din Cernăuţi se va redacta o scrisoare comună care va fi înmânată premierului României, Dacian Cioloş, şi în care va fi susţinută necesitatea modernizării drumului de la Cernăuţi – Siret Suceava – Bucureşti. Flutur a explicat că în acelaşi timp, autorităţile din Cernăuţi vor face demersuri pentru modernizarea drumului către Lviv şi Polonia. El a adăugat că în acelaşi timp se va solicita promovarea unui proiect european pentru modernizarea rutei de cale ferată pe ruta Varovia – Lviv – Cernţăuţi – Suceava – Bucureşti.

„De asemenea, am convenit să discutăm despre ecologie, turism, şi despre descentralizare. Legat de descentralizare, le vom prezenta modelele de le noi şi sugestii privind modul în care se face, şi ce instituţii pot să treacă în subordinea autorităţilor regiunii Cernăuţi. Apoi vom discuta şi despre dezvoltarea regională, pentru că vrem să punem bazele unor proiecte transfrontaliere pe termen lung. Mai mult, dorim ca prin Programul Operaţional Comun să promovăm proiecte pentru modernizarea drumului de la Izvoarele Sucevei, la Ulma şi la Vicovu de Sus”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

El a precizat că dezvoltarea economică va fi un alt de subiect de discuţii, pentru aceasta importantă fiind cooperarea dintre Camerele de Comerţ şi Industrie din cele două regiuni. Gheorghe Flutur a arătat că pentru stabilirea unui parteneriat în domeniul economic, 50 de oameni de afaceri din regiunea Cernăuţi vor efectua o vizită la mai multe companii sucevene, după care şi o delegaţie din Suceava se va deplasa la Cernăuţi.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava