Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur susține că în județ sunt case hidoase ce strică aspectul Bucovinei. El a declarat că există zone cu locuințe cu țigla albastră și roșie sau pagode construite de suceveni plecați în străinătate, deoarece este o incultură în ceea ce înseamnă investițiile.
Afirmația a fost făcută în cadrul sesiunii de prezentări și dezbateri pe tema ,,Bucovina – identitate și transformare. Patrimoniu construit și peisaj cultural”, organizat la Consiliul Județean Suceava. La discuții au fost prezenți și reprezentanți ai Academiei Românie – Institutul Bucovina din Rădăuți, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și ai mai multor primării din județ. Evenimentul a avut loc în cadrul unei acțiuni mai ample, Conferinţa ştiinţifică internaţională ,,Bucovina – identitate și transformare. Patrimoniu construit și peisaj cultural”, care se va desfășura în perioada 3-5 Octombrie 2019 la Suceava și Rădăuți.
Președintele Flutur a mai spus că la noi s-au făcut case cu 12 camere în care nu stă nimeni, în timp ce în Germania, de exemplu, banii merg în făbricuțe și locuri de muncă. El a subliniat că vrea să creeze la CJ un fond de premiere pentru stimularea financiară a localităților și primăriilor care țin la disciplina în construcții și la linia bucovineană. Selecția ar urma să fie făcută de un juriu format din oameni din afară. Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a arătat că din păcate Suceava este un județ campion la emigrație. Șeful administrației județene a spus: „La mine în sat din șapte case pe uliță în Botoșana mai sunt două locuite. Celelalte sunt nelocuite și asta din păcate se întâmplă în foarte multe locuri. Putem să contemplăm aici să spunem vai ce urât s-a făcut dar eu aș vrea să intrăm la rădăcină și să vedem o realitate care este extrem de dură și măcar să putem salva ce putem salva. Migrația către oraș. Uitați-vă la selecție. Cine poate își trimite copilașii să învețe la școala din oraș și se închide cea din Mănăstirea Humorului. De lângă mănăstire. Și se întâmplă selecția care se întâmplă. Cine mai rămâne acasă și cine a fugit către orășel. Sunt lucruri reale”. Președintele Flutur crede că datele problemei ar arăta altfel dacă s-ar întîmpla ceva mai bun din punct de vedere economic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava