Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a îndemnat pe suceveni să țină mai mult cu România și să aibă curajul să-și vorbească de bine țara, „pentru că prea mult scoatem răul în față”. Prezent la ceremonialul militar și religios organizat în centrul Suceava de Ziua Națională a României, Gheorghe Flutur a făcut un îndemn la patriotism, el precizând că o națiune este puternică dacă este unită.

„La mulți ani, România! La mulți ani, români! Vă spun de aici de la Suceava unde am început cu trei zile în urmă să sărbătorim Marea Unire și cred că noi sucevenii am făcut un pas înainte altora. Despre asta aș vrea să vă vorbesc. Nu era posibil 1 Decembrie, fără 28 noiembrie, atunci când Bucovina, o provincie mai mică, dar extrem de importantă hotăra unirea necondiționată și pe vecie cu România. De aceea am vrut neapărat să reamintesc ce s-a întâmplat cu 104 ani în urmă pe 28 noiembrie și ce s-a întâmplat la 1 Decembrie. Pentru că această unire ne aduce aminte de cuvântul de unitate. O națiune este puternică dacă este unită. Și eu cred că asta trebuie să transmitem, dar și să facem, să nu rămână doar o vorbă la un microfon despre unitate și despre unire. Pentru că unirea și unitatea înseamnă recunoaștere. Dacă vorbim de Suceava la București, dacă vorbim de Națiune, mai ales acum când suntem membri importanți în Uniunea Europeană, să ne putem negocia drepturile noastre. Și aș vrea să fac un îndemn la patriotism. La a ține mai mult cu această țară și a avea curajul să o vorbim de bine pentru că prea mult scoatem răul în față și exemplele care nu ne fac bine. Eu cred că despre asta este vorba. Trebuie să vorbim de faptele înaintașilor noștri, faptele pozitive dar și de ce se întâmplă astăzi bine, pentru că acești copilași care au venit să vadă defilarea asta vor să audă de la noi”, a transmis Gheorghe Flutur.

El a spus că atunci când vine vorba de unire și oamenii politici trebuie să fie acoperiți de fapte, pentru ca ceea ce spun să nu rămână niște vorbe goale. „Unire înseamnă când te gândești dacă te-au ales să faci ceva pentru binele comunității tale. Și mă gândesc aici la a face bine în fiecare minut și când îi reprezinți pe români și pe suceveni și când investești. Și mă gândeam numai la investițiile făcute de noi ca să ne unim, să fim și mai uniți. Vorbesc de drumurile care ne leagă cu județele vecine și poate trebuie să apăsăm pedala mai tare în ce privește autostrăzile între provinciile istorice. Asta înseamnă fapte pe care politicienii trebuie în primul rând să le facă, să le facem ca să fim credibili”, a precizat șeful administrației județene.

El a ținut să transmită și un mesaj legat de situația din Ucraina. „Nu este o perioadă ușoară și cred că de aici de la Suceava trebuie să transmitem un gând spre frații noștri din Nordul Bucovinei, din Ucraina, către poporul ucrainean care astăzi suferă pe nedrept în acest război nemilos. Trebuie să plece de la noi un gând și o rugăciune așa cum au spus-o prea cucernicii părinți astăzi aici, să se termine acest război care este la granițele noastre. Dragi suceveni, dragi români vreau să vă mulțumesc să vă felicit pentru solidaritatea de care ați dat și am dat dovadă în această perioadă grea față de vecinii și frații noștri din Ucraina. Vă doresc tuturor românilor de acasă, din Diaspora, din străinătate multă sănătate, un gând bun. Să țineți la România, să țineți la Bucovina și la locul unde ne-am născut fiecare”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur: Vreau să fac un îndemn la patriotism. Să ținem mai mult cu această țară și să avem curajul să o vorbim de bine pentru că prea mult scoatem răul în față, 5.3 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.3/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava