Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu consideră că implicarea deputatului PSD Gheorghe Șoldan în problemele județului Suceava se limitează la arătat cu degetul, jigniri și băgat capul în poză. Declarația a fost făcută ca răspuns după ce Gheorghe Șoldan i-a solicitat prefectului Alexandru Moldovan să își dea demisia.

Vă prezentăm comunicatul transmis de Bogdan Gheorghiu:

„Crezând că are spiritul unui bun administrator, a identificat și rezolvat rapid problemele generate de zăpadă în județ: domnul prefect Moldovan. De la căldurica biroului de parlamentar, domnul deputat bate din picior, mofturos și supărat, că prefectul nu e pe măsura așteptărilor dumnealui. În loc să-și asume rolul de parlamentar ales pe listele PSD și să ofere sprijin primarilor  din Suceava, cât și rolul de demnitar al unei coaliții (conform DEx, coaliție = alianță între state, partide sau grupări politice, persoane etc., încheiată în vederea unei acțiuni comune), domnul Șoldan ne dă periodic lecții, având atitudinea, limbajul și maturitatea unui tânăr fără cei 7 ani de acasă.

Ar mai fi un aspect de lămurit: domnul deputat Șoldan nu l-a girat vreodată pe prefectul județului nostru ca să poată spune că nu-l va mai gira de acum încolo . El ar putea și chiar ar trebui să evalueze activitatea domnilor subprefecți girați de PSD, Șologon și Sinescu, pe care nu i-am vazut asumându-si vreun rol în rezolvarea provocărilor generate de zăpezi.

Vreau să fac o serie de precizări:

Vremea din ultimele zile a creat probleme în jumătatea de nord a țării, acolo unde autoritățile au acționat cu toată seriozitatea și resursele avute la îndemână. Cât timp nu poți controla fenomenele meteo, faci tot ce îți stă în putință să asiguri sprijin comunității și prioritizezi. Evident că trebuia acționat rapid pe drumurile județene și naționale, pentru a nu se crea blocaje în traficul care tranzitează județul. Mai departe, datoria administrațiilor locale este să asigure sprijin comunităților în slujba cărora se află, așa cum am vazut la Dolhasca, Liteni, Hârtop, Adâncata și în alte localități unde primarii erau în fruntea echipelor de deszăpezire. În cazurile de forță majoră, au cerut sprijinul unităților speciale, având suportul promt al prefectului Moldovan. Astfel de situații se întâmplă frecvent, domnule deputat, e ”zăpada mieilor” de care spuneau bunicii, cea care asigură o rezervă suplimentară de apă în sol, benefică pentru culturi.

Altfel, poate ar trebui ca domnul Șoldan să evalueze activitatea ministrului  PSD al Agriculturii, dat fiind faptul că fermierii care se află astăzi cu utilajele în Vama Siret nu au fost împiedicați de condiții nefavorabile de trafic.  Acesta este motivul real al supărării domnului Șoldan? Starea bună a drumurilor care a facilitat un protest împotriva ministrului Daea!?

Însă deputatul cășvănean are alte preocupări: precum găina lui Creangă, care voia să știe tot satul când a făcut o mărgică, Șoldan s-a infiltrat în poza de la începerea asfaltărilor în sudul Moldovei, pe autostrada A7, fiind la o distanță considerabilă de problemele de care vrea să ne convingă că este preocupat.

Ca să fim bine înțeleși: această autostradă nu ar fi ajuns niciodată în județul Suceava fără Gheorghe Flutur, fără implicarea directă și argumentată a președintelui PNL Suceava, membru în conducerea coaliției de guvernare. Să nu uităm niciodată că în timpul administrației PSD s-a decis ca A7 să se oprească la Pașcani, în timp ce toate proiectele majore au fost blocate sau tergiversate la noi în județ: gazul metan, drumurile, aeroportul, centurile ocolitoare.

Sfat gratuit și dezinteresat pentru domnul Șoldan: Politica și managementul au la bază seriozitatea, caracterul, buna-creștere, educația și viziunea. Îmi pare rău că unor tineri de care se leagă speranțe de viitor pentru o societate civilizată le lipsesc tocmai aceste trăsături care reprezintă fundația unei construcții solide”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava