MOPAN Suceava

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur au stabilit ca proiectul „Citește-mi 100 de povești” să fie implementat și în județul Suceava. Anunțul a fost făcut de ministrul Bogdan Gheorghiu după ce a fost prezent la grădinița din localitatea suceveană Mironu, acolo unde le-a citit povești preșcolarilor. „La începutul anului, am semnat un protocol de colaborare cu Asociația OvidiuRo și Ministerul Educației, pentru susținerea programului național „Citește-mi 100 de povești!” Împreună vrem să încurajăm lectura cu și pentru copii, în grădinițe și în familie. Le mulțumesc doamnelor Maria Gheorghiu, președintele asociației OvidiuRo, și Elena Geamăn, directorul școlii Valea Moldovei, din localitatea Mironu, Suceava, pentru toată munca, blândețea și optimismul lor, dar și pentru oportunitatea de a le citi două cărți copiilor de grădiniță din această școală! Am sărbătorit „Ziua Pământului” alături de zece copii minunați”, a declarat ministrul culturii.

El a adăugat că acest program i-a a fost prezentat apoi președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a fost interesat să semneze un acord de parteneriat și chiar să atragă un număr de primării. „Se dorește astfel identificarea comunităților care se au de rezolvat problema copiilor ce provin din familii defavorizate. Eu am reușit să îi citesc băiețelului meu peste 40 de povești anul acesta. Sper să ajungem împreună la 100”, a mai declarat Bogdan Gheorghiu. El a spus că cei care au nevoie de inspirație pentru a face parte din acest program pot intra pe site-ul https://www.ovid.ro/, acolo unde vor găsi mai multe idei pentru părinți și profesori.

La rândul său, președintele CJ Suceava a declarat că „nu este nimic prea mult atunci când vine vorba despre educație, este de datoria noastră să oferim copiilor șansa de a avea o viață bună, pe care să și-o construiască prin învățare. De aceea ne bucurăm să sprijinim astfel de proiecte, încurajând lectura în școli și gradinițe, în familie și în rețeaua de biblioteci din Suceava”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava