Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă (AM POCA) lansează, spre consultare publică, în cadrul Obiectivului Specific 2.1: Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP, Ghidul solicitantului pentru Cererea de proiecte CP4/2016, „Sprijinirea autorităţilor și instituţiilor publice locale, atât din regiunile mai dezvoltate, cât și din regiunile mai puțin dezvoltate, să introducă managementul calității în concordanţă cu Planul de acțiuni pentru implementarea etapizată a managementului calității în autorități și instituții publice 2016-2020, împreună cu anexele acestuia.

În acest context, părțile interesate sunt invitate să se implice în procesul de consultare a ghidului, iar opiniile și contribuțiile la îmbunătățirea acestor documente sunt așteptate, în formatul pus la dispoziție de AM POCA, până la data de 05 decembrie 2016.

Cererea de proiecte nr. CP4/2016 are drept solicitanți eligibili unităţi administrativ-teritoriale (judeţe și orașe organizate ca municipii) și subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiilor (sectoarele municipiului Bucureşti).

Alocarea financiară eligibilă de 2.500.000 de lei, pentru regiunea mai dezvoltată (București-Ilfov), și, respectiv, 21.000.000 de lei, pentru regiunile mai puțin dezvoltate (Nord Est, Sud Est, Sud, Sud Vest, Vest, Nord Vest, Centru). Proiectele finanțate vor fi în concordanță cu măsurile stabilite în Planul de acțiuni pentru implementarea etapizată a managementului calității în autorități și instituții publice 2016-2020 și vor contribui la atingerea rezultatelor de program: Sisteme de management al performanței și calității corelate cu Planul de acțiune în etape implementat în administrația publică locală, precum și cunoștințe și abilități ale personalului din autoritățile și instituțiile publice locale îmbunătățite, în vederea sprijinirii măsurilor/acțiunilor vizate de aceste proiecte.

* * *

POCA 2014-2020 este cofinanţat din Fondul Social European (FSE) – obiectivul tematic nr. 11-„Consolidarea capacității instituționale a autorităților publice și a părților interesate și eficiența administrației publice”. Gestionat de MDRAP în calitate de Autoritate de Management, POCA reprezintă continuarea Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PODCA) 2007-2013.

Programul finanțează proiecte ale administrației publice care urmăresc crearea unei administrații moderne, eficiente, servicii publice competitive, investiții și reglementări de calitate, proceduri clare, simple și predictibile de funcționare și profesionalizarea funcționarilor publici, contribuind astfel la implementarea măsurilor de reformă și la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava