Consilierul local PSD, Eugen Girigan, i-a atras atenţia şi i-a reproşat primarului Sucevei Ion Lungu cu privire la faptul că a întârziat cu luarea unor măsuri în vederea deblocării traficului din oraş. Girigan a spus astăzi că desfăşurarea traficului în condiţii normale este una dintre cele mai importante probleme care trebuie rezolvată în Suceava. Girigan a arătat că în ultima perioadă de timp, în dezbatarea publică a apărut din ce în ce mai mult în discuţie problema circulaţiei între zona Burdujeni şi centrul municipiului Suceava.

El a făcut referire în special la circulaţia pe axa Fălticeni – Botoşani, respectiv Calea Unirii, Bulevardul Ana Ipătescu, B-dul 1 Mai, B-dul 1 Decembrie 1918, cele mai mari probleme înregistrându-se între orele 7:00 – 10:00 şi 16:00 – 18:00. Eugen Girigan a atras atenţia că în aceste intervale orare, în anumite momente, timpul de parcurgere al acestui traseu poate depăşi 50 de minute. În acelaşi timp, consilierul PSD a mai spus că şi podul peste râul Suceava, din apropierea bazarului, are probleme tehnice remediate în anii anteriori, dar la o eventuală viitură puternică pe râul Suceava se poate închide temporar.

Eugen Girigan a mai adăugat că grupul de consilieri PSD din Consiliul Local Suceava a propus încă din anul 2013 întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru executarea a cel puţin unui pod peste râul Suceava. „Cu toate că în bugetul pe anul 2013 au fost prevăzute fonduri pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate, executivul nu a făcut acest lucru. În esenţă primarul Ion Lungu a creat blocajul prin autorizările date pentru construirea de supermarketuri cu încălcarea legii, a fost inactiv trei ani deşi avea buget aprobat, iar acum când se apropie campania electorală constată ca are o mare problemă pentru care trebuie găsită o soluţie electorală”, a declarat Eugen Girigan. El a mai spus că la iniţiativa grupului de consilieri PDL – PNL, fără întocmirea unui studiu de către specialişti, au fost instituite în zona comercială bazar o serie de modificări la fluxul de trafic care au îngreunat şi mai mult circulaţia în zonă.

Eugen Girigan a arătat că pentru fluidizarea traficului pe axa amintită mai sus se impune luarea unor măsuri urgențe, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lucru. El a explicat că printre măsurile pe termen scurt se numără evitarea activităţilor pe carosabil în intervalele orare 7:00 – 10:00 şi 16:00 – 18:00, pentru a nu bloca temporar una dintre benzile de circulaţie. „În aceste intervale orare nu trebuie să se desfăşoare pe carosabil activităţi de salubrizare, reparaţii carosabil, marcaje etc. De asemenea, o altă măsură ar fi deschiderea de pasaje subterane la trecerile de pietoni din zona Bazar, dar şi asigurarea unei <unde verzi> la semafoare”, a precizat consilierul PSD. Eugen Girigan a arătat că măsurile pe termen lung ar fi crearea unui sens giratoriu la intersecţia str. Traian Vuia şi Calea Unirii, amenajarea unei bretele de circulaţie pentru traficul greu, din sensul giratoriu mai sus amintit către pe str. Apeductului şi str. Solidarităţii şi construirea unui pod peste râul Suceava în aval de barajul „CCH”, şi nu în ultimul rând amenajarea străzii Mirăuţi pentru traficul uşor. Consilierul sucevean estimează că toate amenajările de mai sus necesită cheltuieli estimate la aproximativ 100 milioane de euro. Girigan consideră că această sumă nu poate fi acoperită doar din bani de la bugetul local, motiv pentru care în mod obligatoriu vor fi atrase fonduri europene şi fonduri guvernamentale, toate lucrările urmând să fie realizate în aproximativ 5 ani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava