Concert pascal
MOPAN Suceava

Globalworth, cel mai mare investitor din Europa Centrală și de Est, anunță că a contractat o finanțare de 85 mil Eurde la IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale pentru proiectele verzi din România.

Împrumutul este pentru o perioadă de 6 ani între Globalworth Holdings Cyprus Limited (o subsidiară a companiei) și IFC în calitate de creditor, compania acționând ca garant.

Consiliul Globalworth consideră că împrumutul va consolida și mai mult lichiditatile companiei și va oferi grupului capital flexibil in termeni atractivi. În conformitate cu termenii acestuia, împrumutul sau o sumă echivalentă va fi alocată proiectelor imobiliare comerciale eligibile din România conform Cadrului pentru “Împrumuturi verzi” al companiei.

„Ne bucurăm să ne extindem, prinacest credit, colaborarea cu IFC. Este primul nostru “credit verde” de când am lansat“obligațiunea verde” inaugurală în anul 2020 și credem că  demonstrează fără îndoială sustenabilitatea afacerii Globalworth și a piețelor pe care activăm”, a spus Mihai Zaharia, Director de Investiții pentru România și Director Piețe de Capital în cadrul Grupului Globalworth.

Finanțarea pe termen lung acordată de IFC va ajuta compania — cel mai mare investitor în spații de birouri din România după valoarea de piață și suprafața închiriabilă brută — să își consolideze poziția lichidității și să își atingă obiectivele de mediu — să aibă un portofoliu comercial de birouri 100% verde. Compania are un portofoliu de investițiii mobiliare format din active imobiliare comerciale moderne și eficiente din punct de vedere energetic, prezente în România și Polonia. Aproximativ 90% din portofoliul companiei este format din proprietăți prietenoase cu mediul. În contextul condițiilor de piață nesigure exacerbate de pandemia globală și de războiul recent din Ucraina, investiția IFC va ajuta Globalworth să își continue operațiunile, să livreze proiecte de investiții și să lanseze noi proiecte verzi în România.

„Strategia IFC în România se axează pe promovarea dezvoltărilor verzi, reziliente și inclusive. Ne bucurăm să consolidăm parteneriatul cu Globalworth, dezvoltator de top de clădiri verzi, și ne exprimăm încrederea în sectorul spațiilor de birouri din România la finalul crizei OVID-19″, a adăugat Ary Naïm, IFC’s Regional Manager for Central and Southeast Europe.

IFC a asistat Globalworth să dezvolte un Cadru pentru “Imprumuturi verzi”, aliniat la principiile privind creditele verzi din 2021 ale Asociației Pieței de Imprumuturi. Conform Cadrului pentru “Imprumuturiverzi, Globalworth va folosi creditele verzi pentru a finanța sau refinanța proiectele eligibile care vor contribui cu precădere la limitarea efectelor încălzirii globale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava