Concert pascal
MOPAN Suceava

În municipiul va fi construită o grădiniță nouă cu fonduri europene. Reușita aparține administrației locale al cărei proiect depus la Agenția de Dezvoltare Regională Piatra Neamț a fost aprobat. Contractul de finanțare a fost semnat recent de primarul Cătălin Coman. Acesta a declarat că este vorba de o grădiniță cu program normal cu o capacitate de 90 de locuri valoarea investiției ridicându-se la 4,8 milioane de lei, din care 600.000 de lei reprezintă cofinanțarea din partea municipalității iar restul fonduri europene nerambursabile. Noua grădiniță va fi construită pe strada Ion Dragoslav, lângă corpul de clădire al Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”. Ea va comasa unitățile preșcolare „Lizuca” de pe strada Ștefan cel Mare și „Voinicelul” de pe strada Ion Dragoslav. Clădirea va corespunde noilor norme de eficiență energetică și va fi echipată cu sisteme moderne ce includ panouri fotovoltaice și panouri solare pentru producerea energiei electrice și apei calde. Unitatea preșcolară va funcționa ca grădiniță cu program normal, însă, pe viitor, ar putea deveni grădiniță cu program prelungit. Ea va dispune de șase grupe, loc de joacă la exterior, parcare, drum și alei de acces.

Coman: ”Am depus proiectul în 2018 și abia în 2021 am reușit să semnăm contractul. Avem nevoie de simplificarea procedurilor și a legislației în vigoare”

Primarul Coman  a țintu să precizeze că proiectul a fost depus încă din 2018 însă din cauza procedurilor birocratice s-a lungit pe o perioadă mare de timp. „După trei ani de la depunerea proiectului, și vreau să subliniez acest termen îndelungat, din păcate, procedurile birocratice sunt extrem de stufoase în România, iar după atât de mult timp, am reușit să semnăm contractul de finanțare. Este o realitate a legilor și producerilor românești, ca după ce depunem în termenul stabilit de legislația europeană pentru POR, în anul 2018, de-abia în 2021 să reușim semnarea unui contract pe fonduri europene. Este greu de înțeles, dar așa este situația de acum. Până la urmă este mai bine mai târziu decât niciodată. Vreau să scot în evidență faptul că, ceea ce se întâmplă la Fălticeni, dar și în alte localități din România, nu primarul sau echipele pe care le coordonează sunt vinovați, ci procedurile aceste complicate care duc la mari întârzieri la realizarea proiectelor cu finanțare europeană. Avem nevoie de simplificarea procedurilor și a legislației în vigoare”, a declarat Coman. Termenul de realizare a investiției este decembrie 2023 însă primarul crede că obiectivul va fi dat în folosință la începutul anului școlar 2023-2024.

Grădiniță nouă cu fonduri europene la Fălticeni. Contractul de finanțare a fost semnat de primarul Cătălin Coman iar lucrările vor începe anul viitor, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava