Concert pascal
MOPAN Suceava

Sala complexului “Areni” din Suceava va găzdui sâmbătă cea de-a X-a ediţie a Grand Prix-ului “Cristina Casandra” la atletism. Organizată de soţii Casandraşi şi CSM Suceava şi Asociaţia Judeţeană de Atletism, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport si Tineret, întrecerea din acest an va debuta, la ora 10.00 şi va reuni la start sportivi legitimaţi şi neligitimaţi, fete şi băieţi, din Suceava şi alte judeţe.

Programul concursului:
ora 10:00 – Open – 60 de metri
ora 10:10 – Juniori III – 60 de metri
ora 10:15 – Copii I – 60 de metri
ora 10:20 – Copii II – 50 de metri
ora 10:25 – Copii III – 50 de metri
ora 10:30 – Open – 800 de metri
ora 10.35 – Juniori III – 800 de metri
ora 10.40 – Copii I – 800 de metri
ora 10.45 – Copii II – 600 de metri
ora 10.50 – Copii III – 400 de metri
ora 11.00 – Princhidel – 50 de metri
ora 11.15 – Open – Lungime
ora 11.30 – Open – Copii – Lungime
“Iată că am ajuns la startul celei de-a zecea ediţii şi sperăm să fim la înălţime şi de data aceasta. Sperăm ca această a X-a ediţie să fie un concurs de nota zece. În acest an, am ales să se concureze în sală, pentru că vremea a început să se înrăutăţească. Am schimbat puţin şi structura Grand Prix-ului, am modificat distanţele de concurs. Nu mai avem probe atât de lungi. Mergem pe probe de sprint, probe scurte. Avem pentru al treilea an consecutiv categoria prichindel, iar în premieră am introdus şi proba de săritură în lungime.
Aşteptăm sportivi şi antrenori şi din alte judeţe, nu numai din Suceava. Avem deja confirmări de la Botoşani, Iaşi şi Neamţ. Sperăm să fie un eveniment de amploare. Prin acest concurs încercam să-i încurajăm pe copii să facă mişcare. Sunt foarte mulţi copii care au participat la acest concurs şi au făcut apoi pasul spre marea performanţă. E un semnal şi pentru părinţi. Mişcarea este foarte importantă pentru copii. Le mulţumim partenerilor noştri. De fiecare data ne-am unit forţele şi am reuşit să facem în aşa fel încât acest eveniment să aibă impact”, a declarat fosta mare campioană şi recordmenă mondială, Cristina Casandra.
“Asociaţia Judeţeană de Atletism promovează astfel de competiţii pentru atragerea copiilor către sport. Vorbim de un concurs organizat de Cristina Casandra, o sportiva de performanţă care a reprezentat România la două ediţii a Jocurilor Olimpice de vară. O felicităm pe acesta cale. Vorbim despre o sportiva care însumează în structura sa de personalitate ambiţie, rezistenţă fizică, motivaţie, inteligenţă, autocontrol. Cu atletismul se începe practicarea oricărui sport. De la atletism ne putem muta la oricare alta disciplină sportiva”, a spus Elena Raţă, presedinte al AJA.
Antrenorul Silviu Casandra, consideră că acest Grand Prix este o rampă de lansare pentru viitorii atleţi de performanţă.
“Dintre copiii care au concurat la ediţiile precedente, foarte mulţi au ajuns să fie medaliaţi la Naţionale şi chiar au participat la competiţii internaţionale. Este şi cazul Gabrielei Doroftei. Majoritatea sportivilor medaliaţi de la CSM Suceava au trecut prin acest Grand Prix. Este un concurs care, pe noi, antrenorii, ne spune foarte mult despre potenţialul sportivilor din zonă. De subliniat faptul că noi nu percepem taxe de participare la acest concurs, aşa cum se întâmplă mai peste tot în ţară. Am introdus proba de lungime, pentru că avem un dublu campion naţional la copii, este vorba de Mihai Axinte, antrenat chiar de Cristina Casandra. A devenit un concurs de tradiţie, iar pe viitor cred că vor exista sportivi care vor ajunge la nivelul Cristinei, poate chiar mai sus”, a precizat antrenorul sucevean Silviu Casandra.
Desemnată cea mai bună sportivă a judeţului Suceava de zece ori, Cristina Casandra a mai primit o veste zilele trecute. “Cristina face performanţă şi atunci când nu concurează. De curând, am înţeles că o sportiva din Rusia a fost depistată pozitiv la un control antidopind, iar Cristina Casandra a urcat un loc în ierarhia olimpică. În prezent este pe locul 4 la Olimpiada de la Beijing, aproape de o medalie. E o performanţă”, a anunţat directorul Directiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, Petru Enache.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava