Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, la Suceava, că până în anul 2050 în România nu ar mai trebui să existe deșeuri. Grațiela Gavrilescu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că recent, Guvernul României a adoptat Ordonanța de urgență nr. 74/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, a Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu. Ministrul mediului a spus că această ordonanță va declanșa, în perioada următoare, dezvoltarea unei mari industrii, și anume industria de reciclare. „Ordonanța face ordine în sistemul gestionării deșeurilor. În felul acesta dăm valoare deșeurilor pe care noi le producem. Noi, toți românii, suntem proprietarii deșeurilor pe care le producem. Și în felul acesta trasabilitatea deșeurilor are arie de acoperire pentru toți factorii decidenți începând de la noi, proprietarii și producătorii deșeurilor, firmele de salubrizare, unitățile administrativ teritoriale, organizațiile de transfer, colectorii, reciclatorii și nu în ultimul rând administratorii depozitelor de deșeuri”, a declarat Grațiela Gavrilescu.

Ea a subliniat că până în 2050 România trebuie să atingă „conceptul de deșeu zero”. Ministrul mediului a precizat că acest lucru înseamnă ca în România să nu mai existe nici un depozit de deșeuri. „Asta înseamnă că toate deșeurile trebuie să reintre în procesul tehnologic, de la deșeurile din ambalaje, și până la deșeurile biodegradabile. O să trebuiască să le refolosim prin metode aplicate în celelalte țări ale Uniunii Europene, și nu numai. O să trebuiască să le folosim și noi”, a spus Grațiela Gavrilescu.
Ministrul mediului a afirmat că românii vor fi informați cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor și avantajele acesteia, în cadrul unor campanii care vor fi organizate în întreaga țară.
„Pe cetățean trebuie să-l informăm pentru că aceasta este metoda de protejare și păstrare a resurselor naturale. Asta în semn de respect pentru înaintașii noștri care au făcut același lucru pentru noi și pentru a păstra această resursă naturală pentru generațiile viitoare”, a declarat Gavrilescu.
Ea a subliniat faptul că în România va putea fi dezvoltată industria de reciclare a deșeurilor Ministrul mediului a arătat că la ora actuală România  are un grad de reciclare de 10 – 11%.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava