NOIMA: Organism viu / Expoziție vie

Inaugurare: 15 iunie 2023, ora 18

Durata expoziției: 15 iunie-15 iulie 2023

Casa Europa, San Francisco 23, San Miguel de Allende, Mexic

Cu sprijinul Institutului Cultural Român, al Ambasadei României în Mexic, al Fundației Casa Europa din San Miguel de Allende și al Primăriei din localitate, grupul artistic NOIMA va fi prezent cu o expoziție și o serie de evenimente artistice asociate în San Miguel de Allende, probabil cel mai artistic dintre orașele mexicane.

Evenimentul Organism viu / Expoziție vie al grupului NOIMA cuprinde lucrări de artă (pictură, foto și video) și își propune să creeze imaginea unui grup de artiști care, desi rămân personalități individuale inconfundabile, reușesc să funcționeze ca un organism artistic unitar și viu.

În expoziția Organism viu / Expoziție vie, publicul va putea vedea, prin picturi, fotografii și video, evoluția Grupului de la înființare. De asemenea, ca parte a expoziției, în data de 16 iunie, cei 4 artiști prezenți (Frunteș, Gherman, Rosetti și Scurtulescu) vor propune publicului amator sau specializat patru masterclass tematice. În cursul prezenței la San Miguel de Allende, artiștii prezenți vor realiza pe viu, în spații publice, lucrări de pictură care se vor adăuga gradual și organic la conceptul inițial al expoziției.

În timpul expoziției va fi proiectat și documentarul NOIMA-Work in progress, care dezvăluie grupul într-o descriere amplă, prin interviuri cu scriitorul și curatorul american Alan Jones, istoricul de artă și curatorul Ileana Pintilie, pictorul Constantin Flondor, curatorul austriac Denise Parizek şi Ovidiu Bădescu, Galleria 28.

În data de 23 iunie 2023, ora 18, în cadrul expoziției va avea loc și concertul de muzică clasică românească de pian al maestrei cu origini românești Lidia Guerberof-Hahn. Concertul Mari maeștri ai muzicii românești va reprezenta o reinaugurare a expoziției și o completare a imaginii globale despre cultura română.

Grupul NOIMA a fost înființat acum 20 de ani în România și îi cuprinde azi pe artiștii Ciprian Bodea, Cosmin Frunteș, Dan Gherman, Andrei Rosetti și Sorin Scurtulescu. Grupul explorează atât tehnicile tradiționale ale picturii (cu predilecție cea în plein air), cât și medii moderne (foto și video) și formule contemporane de expresie artistică (happening, performance etc). De la înființare, NOIMA a organizat și participat la peste 60 de evenimente artistice, în 13 țări din Europa. Evenimentul Organism viu / Expoziție vie din San Miguel de Allende, Mexic este prima prezență în Americi a Grupului Noima.

Eveniment realizat cu sprijinul următoarelor instituţii:

Institutul Cultural Român, Ambasada României în Statele Unite Mexicane, Fundația Casa Europa şi Primăria din San Miguel de Allende, Mexic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava