Concert pascal
MOPAN Suceava

Companiile Grupului HeidelbergCement în România organizează, în perioada 21-25 septembrie 2015, pentru al cincilea an consecutiv „Săptămâna securității și sănătății în muncă”, un eveniment de amploare dedicat dezvoltării culturii SSM în cadrul organizației prin implicarea activă a angajaților în efortul comun de a elimina sau diminua riscurile de accidentare și îmbolnăvire profesională la locul de muncă.

„Securitatea și siguranța la locul de muncă reprezintă o preocupare permanentă pentru orice companie ce activează în industria de construcții, precum și în producția de ciment, betoane și agregate. Grupul HeidelbergCement implementează în toate punctele sale de lucru de la nivel global, deci inclusiv în cadrul diviziilor sale din România, o politică strictă de reducere la minimum a riscurilor de producere a accidentelor de muncă, precum și de împiedicare a apariției bolilor ocupaționale, prin aplicarea de măsuri preventive și prin instruirea angajaților. Dezideratul nostru este zero accidente de muncă nu doar în compania noastră, ci și în cadrul furnizorilor și partenerilor care-și desfășoară activitatea pe amplasamentele noastre”, a declarat domnul Florian Aldea, Director General al Carpatcement Holding.

Ediția din acest an a evenimentului va fi marcată de introducerea, în premieră, a unei noi metodologii de analiză ad-hoc a riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională. Noua metodologie va fi implementată în toate companiile grupului din România și este una complementară metodei clasice de evaluare a riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională.

O altă acțiune importantă se va derula în școlile din localitățile unde se află fabricile de ciment ale companiei. Elevii vor fi instruiți asupra modului corect în care trebuie să reacționeze în situații de urgență de tipul incendiilor sau cutremurelor, iar școlile unde învață vor fi dotate cu truse noi de prim-ajutor, oferite gratuit de Carpatcement. Activitățile de instruire vor fi sprijinite de specialiștii din cadrul Inspectoratelor Județene ISU – „Petrodava” din Neamț, “Iancu de Hunedoara” din Hunedoara și „Basarab I” din Dâmbovița

„Săptămâna securității și sănătății în muncă” va mai cuprinde sesiuni interne de instruire a angajaților, lansarea și promovarea internă a „Regulilor cardinale de SSM” (un set de reguli fundamentale în domeniu, formulate așa încât să fie cât mai ușor de reținut), verificări zilnice privind utilizarea echipamentelor individuale de protecție, precum și dotarea cu dispozitive de protecție a echipamentelor de muncă.

Despre Grupul HeidelbergCement în România

Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, este unul din liderii pieței de ciment din România. HeidelbergCement Group este lider mondial pe piața de agregate și un important jucător în domeniul cimentului, betonului și altor activități conexe, ceea ce îl poziționează printre cei mai mari producători de materiale de construcții din lume. Compania are peste 52.000 de angajați în 2.500 de locații, în peste 40 de țări.

Cu un total al investițiilor de peste 500 de milioane de euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanți investitori germani din România. În țara noastră, Grupul este prezent în producția de ciment, betoane și agregate prin companiile CARPATCEMENT HOLDING, CARPAT BETON, respectiv CARPAT AGREGATE. Toate cele trei companii folosesc tehnologii inovatoare și au ca obiectiv major promovarea unor standarde înalte de calitate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava