Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernatorul statului Mississippi, Phil Bryant, a emis o proclamație de felicitare a României, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, în care se arată că, la 1 decembrie 1918, “Marea Unire a românilor a condus la consolidarea unui stat modern, inspirat de principiile libertății, democrației, libertății economice și progresului social”.

În document sunt menționate legăturile strânse dintre România și Statele Unite ale Americii, cele două țări împărtășind “o prietenie adâncă și de lungă durată și un parteneriat strategic construit în jurul valorilor democratice, legăturilor istorice și a angajamentului comun pe calea asigurării securității transatlantice și a prosperității reciproce”.

Guvernatorul Phil Bryant felicită România, poporul român și comunitatea româno-americană și îi încurajează pe toți locuitorii statului Mississippi să se alăture sărbătoririi Centenarului.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a salutat Proclamația statului Mississippi, arătând că ţara noastră este profund onorată de mesajul transmis de guvernatorul Phil Bryant. “Gestul guvernatorului statului Mississippi onorează România și momentul crucial al istoriei noastre, Marea Unire de la 1918. Nu trebuie să uităm că, fără rolul major jucat de preşedintelui american Woodrow Wilson, în urmă cu 100 de ani, Marea Unire nu ar fi putut avea loc. Iată că legăturile dintre România și Statele Unite sunt vechi și puternice. România a crezut de la început în modelul democraţiei liberale occidentale, de aceea drumul țării noastre este unul de succes”, a declarat George Cristian Maior.

Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Mississippi este cel de al unsprezecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială.

Informații suplimentare: 

Statul Mississippi a devenit al douăzecilea stat care a aderat la Statele Unite ale Americii, în 1817. Statul a fost numit după râul Mississippi, care îl străbate. În 1963, la Centrul Medical al Universității Mississippi, a avut loc primul transplant de plămân uman din lume, iar în 1964 a avut loc primul transplant de inimă din lume. Genul muzical blues a apărut în zona deltei râului Mississippi, în stat născându-se muzicieni celebri ai genului, printre care B.B. King, John Lee Hooker sau Mississippi John Hurt. Scriitorul Mark Twain a avut o afecțiune specială pentru râul Mississippi, situând des acțiunea din multe dintre romanele sale, în zonă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava