Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat că prin Hotărârea nr. 563, din 24 iulie 2018, Guvernul a aprobat alocarea sumei de 1,468 milioane lei  pentru refacerea podului din beton peste râul Suha, de la Doroteia, orașul Frasin, afectat în urma unor fenomene hidrometeorologice periculoase produse încă din  perioada 18-20 iulie 2016.
Mirela Adomnicăi a spus că în urma ploilor abundente din luna martie 2018, care au cauzat viitură pe râul Suha, podul din beton Doroteia a suferit avarieri suplimentare față de anul 2016.
„Încă din luna martie 2018, Prefectura Județului Suceava a întreprins demersuri către Guvern pentru alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția acestuia,  prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru orașul Frasin, pentru refacerea acestui pod”, a precizat prefectul județului. Ea a spus că pe 20 iulie 2018, Prefectura Suceava a revenit cu o nouă solicitare de fonduri pentru refacerea podului de la Doroteia, fiind transmise Guvernului  proiectul de hotărâre și nota de fundamentare privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție.
Prefectul a reamintim că, în afară de suma pentru refacerea podului de la Doroteia, prin  HG  563, din 24 iulie 2018 , Guvernul României a  aprobat și alocarea sumei de 23.873.000 lei pentru refacerea  infrastructurii afectate de calamitățile naturale produse  în județul Suceava.
Din această sumă, 2.142.000 lei sunt bani destinați Consiliului Județean Suceava, pentru reparații la  drumuri județene, care se adaugă celor 5.483.000 lei aprobați la data de 12 iulie 2018,  astfel că pentru CJ Suceava  s-a aprobat întreaga sumă necesară refacerii drumurilor județene afectate de inundații.
Pentru refacerea digului de apă de la Berchișești, s-a aprobat suma de  1.728.000 lei, alți 984.000 lei fiind aprobați pentru refacerea Stației de tratare a apei potabile Baia 3, apă furnizată locuitorilor din municipiile Suceava și Fălticeni.
Restul banilor sunt  repartizați unui număr de 28   unități teritorial administrative din județul Suceava, pentru efectuarea lucrărilor  de refacere a infrastructurii locale afectate în urma inundațiilor, cu prioritate pentru refacere diguri, poduri, podețe și punți pietonale,  apărări de mal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava