Concert pascal
MOPAN Suceava

Prezentul proiect de act normativ stabileşte ajutoarele de stat care se acordă producătorilor agricoli pentru perioada 2012-2013, astfel:
• Ajutoare pentru sectorul creşterii animalelor, în vederea acoperirii costurilor legate de mutarea cadavrelor de animale, pentru anul 2013. Ajutoarele de stat sunt furnizate sub formă de servicii subvenţionate în procent de până la 100%, producătorilor agricoli organizaţi în microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii care îşi desfăşoarăactivitatea în domeniul producţiei de produse agricole, care au încheiat contract de prestări servicii cu o unitate autorizată în condiţiile legislaţiei în vigoare să desfăşoare activitatea de procesare / incinerare / coincinerare a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman.
• Ajutor de stat pentru plata primelor de asigurare pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli şi pentru încurajarea acestora să asigure culturile agricole, animalele, păsările şi familiile de albine, pentru anul 2013. Ajutorul de stat se acordă întreprinderilor mici şi mijlocii pentru plata primelor de asigurare conform contractelor de asigurare încheiate cu societăţile de asigurare-reasigurare.
• Aplicarea Directivei 2003/96/CE a Consiliului din 27 octombrie 2003 privind restructurarea cadrului comunitar de impozitare a produselor energetice şi a electricităţii, diferenţa dintre acciza standard şi cea redusă reprezentând ajutorul de stat acordat sub formă de rambursare. Ajutorul de stat acordat sub formă de rambursare se aplică pentru cantităţile maxime de motorină achiziţionate şi utilizate până la 31 decembrie 2012, iar decontările se fac pentru fiecare trimestru, după încheierea acestuia, în baza cantităţilor solicitate de beneficiari şi determinate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Prin prezentul act normativ se decontează trimestrul IV al anului 2012.
• Ajutoare de stat destinate acoperirii costurilor legate de întocmirea şi menţinerea registrului genealogic şi de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, în anul 2013. Ameliorarea animalelor se desfăşoară pe baza programelor de ameliorare multianuale, iar finanţarea se realizează sub forma ajutoarelor de stat, în conformitate cu Regulamentul CE nr.1857/2006.
Valoarea totală a ajutoarelor de stat menţionate anterior este de 116.317 mii lei. Suma prevăzută se suportă de la bugetul de stat prin bugetul aprobat MADR pe anul 2013 şi este prevăzută la capitolul 83.01 „Agricultură, Silvicultură şi Vânătoare”, Titlul 40 „Subvenţii”, art.40.14„Sprijinirea producătorilor agricoli”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava