Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernul a alocat astăzi fondurile necesare pentru plata celei de-a treia tranșe din titlurile executorii stabilite prin hotărâri judecătorești care au ca obiect acordarea unor drepturi salariale în favoarea angajaților mai multor instituții de cultură. A treia tranșă a titlurilor executorii, aferentă anului 2016, se plătește anticipat în cursul acestui an.

Astfel, bugetul Ministerului Culturii va fi suplimentat cu suma de 1,911 milioane de lei, necesară pentru plata titlurilor executorii de către Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Opera Națională Română din Iași, Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București, Opera Maghiară din Cluj Napoca, Teatrul Național din Târgu Mureș, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Filarmonica „George Enescu” și Biblioteca Națională a României. De asemenea, suma de 106.000 lei va suplimenta bugetul Ministerului Culturii în vederea plății titlurilor executorii de către direcțiile de cultură ale județelor Bacău, Botoșani, Buzău, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Suceava și Vrancea.

Aceste sume repezintă 70% din necesarul acestei tranșe, iar diferența de 30% (reprezentând 864.000 de lei) va fi asigurată din bugetul Ministerului Culturii. Până în prezent, au mai fost alocate 5,761 milioane de lei, reprezentând plata titlurilor executorii în domeniul culturii, aferente primelor două tranșe aferente anului 2016, dar care s-au plătit anticipat în acest an.

Informații suplimentare:

În anul 2015, instituțiile și autoritățile publice, precum și celelalte persoane juridice de drept public, au putut plăti tranșa/tranșele aferente celui de-al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească a devenit executorie.

Plata sumelor s-a eşalonat în patru tranșe egale după cum urmează:

· Prima și a doua tranșă începând cu 1 martie 2015

· A treia tranșă începând cu 1 iunie 2015

· A patra tranșă începând cu 1 februarie 2016.

Sumele plătite se actualizează cu indicele prețurilor de consum publicat de Institutul Național de Statistică.

Potrivit Legii bugetului pentru 2015, în bugetul Ministerului Finanțelor Publice – Acțiuni Generale – a fost prevăzută o sumă globală pentru plata titlurilor executorii din care, prin Hotărâri ale Guvernului, se pot aloca instituțiilor fonduri suplimentare pentru plata acestor obligații.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava