MOPAN Suceava

Laszlorima reuniune a Comitetului Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabilă a avut loc astăzi, la Palatul Victoria. Ședința a fost prezidată de prim-ministrul Viorica Dăncilă care a specificat că acest organism are rolul de a monitoriza și evalua implementarea Strategiei naționale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030.

„Ne-am propus să avem întâlniri de lucru de cel puțin două ori pe an în această formulă, cu scopul de a armoniza politicile sectoriale și de a asigura, astfel, o coerență între instituțiile statului. În continuare se pregătește înființarea Consiliului Consultativ, care va reuni specialiști. De asemenea, Departamentul sprijină formarea unei Coaliții pentru dezvoltare durabilă a societății civile”, a declarat Viorica Dăncilă.

Prim-ministrul a mai susținut că Guvernul României sprijină implementarea Agendei 2030 și a Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă, pe care țara noastră și le-a asumat în 2015. De aceea, la nivelul ministerelor se lucrează deja la realizarea unui plan de acțiune și, în colaborare cu INS, a unui set de indicatori naționali.

„Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă oferă soluții concrete pentru îmbunătățirea vieții oamenilor Este vorba despre sănătate, educație, dezvoltare economică și despre o societate incluzivă. Acestea sunt idealurile către care tinde fiecare om în viața cotidiană și în jurul cărora trebuie să clădim un viitor durabil. În completarea cadrului insituțional, vom realiza și un plan de acțiune în care vor fi implicate toate ministerele. Trebuie să avem o imagine clară astfel încât să ne asigurăm că vom îndeplini la timp obiectivele asumate prin Strategie”, a adăugat premierul.
Progresele României în implementarea și promovarea Agendei 2030 au fost accentuate atât de Viorica Dăncilă, cât și de László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă. Cei doi oficiali au subliniat rezultatele României la președinția Consiliului UE printre care se numără și adoptarea setului de concluzii Către o Europă tot mai sustenabilă până în 2030.

„Suntem un centru regional recunoscut în implementarea Agendei 2030. Avem o strategie pentru implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și suntem activi în promovarea acestora la nivelul statelor din regiune. Modul în care am gestionat președinția Grupului de lucru pentru Agenda 2030 de la nivelul Consiliului UE a contribuit din plin la consolidarea poziției noastre de lider regional”, a declarat László Borbély.

Comitet Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabilă a fost înființat prin HG în ședința de guvern din 8 mai. În ceea ce privește structura, aceasta include, pe lângă premier, alți 27 de miniștri, printre care și vicepremierii. Sunt programate două întâlniri anuale, însă Comitetul se poate reuni în sesiune extraordinară ori de câte ori este necesar. Secretariatul permanent al Comitetului va fi asigurat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, care elaborează și un raport anual privind stadiul implementării Strategiei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava