Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernul PNL condus de Ludovic Orban își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege pentru alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Premierul Ludovic Orban a făcut acest anunț în debutul ședinței de Guvern de astăzi. Orban a spus că PNL susține alegerea primarilor cu jumătate plus unu din cetățenii care vor vota la alegerile locale. El a amintit că în urmă cu mai mult de doi ani, liberalii au inițiat un proiect de lege pentru „a transpune dorința cetățenilor de a îmbunătăți modul de alegere a primarilor, prin oferirea unei legitimități”. Premierul României a spus că acest proiect „a fost parcat suplimentar” la o defunctă comisie de cod electoral.
Ludovic Orban a spus că în aceste condiții, împreună cu alți colegi a luat decizia asumări răspunderii în fața Parlamentului pentru alegerea primarilor în urma a două tururi de scrutin.
El a declarat că prin alegerea primarilor în două tururi de scrutin se va îmbunătăți și performanța administrațiilor locale. „Pentru a îmbunătăți performanța administrațiilor locale este vital ca primarii să fie aleși de jumătate plus unu din cetățenii dintr-o comunitate locală, pentru a avea cu adevărat legitimitatea de a pune în practică programele de dezvoltare”, a declarat Ludovic Orban. El a subliniat faptul că s-a luat această decizie și după ce a devenit evident faptul că „cei care sunt încă la butoanele Parlamentului vor să prezerve actualul mod nedemocratic de alegere a primarilor”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava