Guvernul PNL condus de Ludovic Orban își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege pentru alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Premierul Ludovic Orban a făcut acest anunț în debutul ședinței de Guvern de astăzi. Orban a spus că PNL susține alegerea primarilor cu jumătate plus unu din cetățenii care vor vota la alegerile locale. El a amintit că în urmă cu mai mult de doi ani, liberalii au inițiat un proiect de lege pentru „a transpune dorința cetățenilor de a îmbunătăți modul de alegere a primarilor, prin oferirea unei legitimități”. Premierul României a spus că acest proiect „a fost parcat suplimentar” la o defunctă comisie de cod electoral.
Ludovic Orban a spus că în aceste condiții, împreună cu alți colegi a luat decizia asumări răspunderii în fața Parlamentului pentru alegerea primarilor în urma a două tururi de scrutin.
El a declarat că prin alegerea primarilor în două tururi de scrutin se va îmbunătăți și performanța administrațiilor locale. „Pentru a îmbunătăți performanța administrațiilor locale este vital ca primarii să fie aleși de jumătate plus unu din cetățenii dintr-o comunitate locală, pentru a avea cu adevărat legitimitatea de a pune în practică programele de dezvoltare”, a declarat Ludovic Orban. El a subliniat faptul că s-a luat această decizie și după ce a devenit evident faptul că „cei care sunt încă la butoanele Parlamentului vor să prezerve actualul mod nedemocratic de alegere a primarilor”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
Sarbatori Fericite
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava