MOPAN Suceava

Guvernul României a adoptat astăzi, în ședința de guvern, Ordonanța pentru modificarea şi completarea Ordonanței Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes național, urmând ca modificările să fie publicate în Monitorul Oficial al României.

„Modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 43/2000 are în vedere instituirea posibilității de a se emite autorizații pentru faze diferite ale cercetării arheologice, reducându-se astfel timpul de așteptare pentru autorizare și numărul dosarelor care trebuie procesate. Concret, se unifică toate autorizațiile care la acest moment se eliberează pentru fiecare etapă, emițându-se una singură, ceea ce reprezintă un amplu proces de debirocratizare și simplificare a procedurilor. Suplimentar, în cadrul Comisiei Naţionale de Arheologie se lucrează la definitivarea Codului Deontologic al Arheologilor, un document care a fost elaborat în 2000, dar care nu a fost aprobat niciodată și nici publicat în Monitorul Oficial al României” a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

Totodată, prin proiect se propune optimizarea activității Comisiei Naţionale de Arheologie prin reglementarea secțiunilor Comisiei și a Biroului Executiv care urmează să îndeplinească atribuții încredințate lor de către Comisia Naţională de Arheologie conform Regulamentului de organizare și funcționare.

De asemenea, având în vedere că la momentul actual, potrivit dispozițiilor legale în vigoare, Comisia Națională de Arheologie soluționează contestațiile formulate la adresa sa, prezentul proiect de act normativ vizează înființarea Comisiei Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor în domeniul Arheologiei, organism fără personalitate juridică ce funcționează pe lângă Ministerul Culturii, care va avea rolul de a analiza contestațiile privind propunerile Comisiei Naţionale de Arheologie referitoare la proiectele de cercetare arheologică, rapoarte de cercetare arheologică și alte documente analizate de Comisia Naţională de Arheologie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava