Concert pascal
MOPAN Suceava

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, a participat, în perioada 6-8 iunie 2018, la lucrările Summitului Femeilor Lideri Politici (Women Political Leaders – WPL), prestigioasă rețea globală a femeilor-politician din întreaga lume, eveniment care a avut loc la Vilnius, Republica Lituania.

În intervenția sa din plen, viceprim-ministrul Ana Birchall a transmis mesajul prim-ministrului Guvernului României, Viorica Dăncilă, referitor la contribuția fundamentală a femeilor lideri în era globalizării, evidențiind rolul esențial al femeilor în evoluția politică și dezvoltarea economică a societății, mai ales în contextul provocărilor majore pe care le traversează societățile actuale.

“Convingerea mea profundă este că noi, femeile, putem avea un impact major în toate formele de activitate care privesc viața publică și că trebuie să ne ridicăm la înălțimea provocărilor care vor urma, fie că vorbim despre globalizare, prevenirea conflictelor sau consolidarea păcii și reconstrucția”, a subliniat Ana Birchall în mesajul transmis.

Un alt aspect important din mesajul transmis de înaltul oficial român s-a referit la eforturile pentru adoptarea Strategiei naționale privind promovarea egalității între sexe și prevenirea și combaterea violenței în familie și a Planului de acțiune operațional complementar, după finalizarea, în 2018, a standardelor profesionale și a curriculei de formare specifice experților și tehnicienilor în egalitatea de gen.

Pentru a sublinia angajamentul României în această direcție, Ana Birchall a evocat organizarea la București, în luna noiembrie a anului trecut, a unei Conferințe a femeilor antreprenor francofone, prilej cu care a fost adoptat Apelul de la București – document esențial în pregătirea Strategiei privind egalitatea de gen care urmează să fie adoptat la Summit-ul Francofoniei din luna octombrie 2018.       

Informații suplimentare:

Summit-ul WPL din acest an este găzduit de Președintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, și de Parlamentul Lituaniei, și este organizat în cooperare cu Consiliul Femeilor Lideri Globali (Council of Women World Leaders), bucurându-se de participarea a aproximativ 400 de femei lideri politici din întreaga lume: șefi de stat și de guvern, miniștri, parlamentari, primari, precum și a numeroși experți, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și lideri de opinie din mediul academic, de afaceri și din societatea civilă.

Forumul Global al Femeilor Lideri Politici (WPL Global Forum) este o prestigioasă rețea globală a femeilor-politician. Membrele forumului sunt femei aflate în funcții publice de conducere care urmăresc ca, prin activitățile lor, să evidențieze rolul și viziunea de lider a femeilor în stat și în societate. Președintele și fondatorul forumului este Silvana Koch-Mehrin. Prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, este membru al Consiliului începând din februarie 2018.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava