MOPAN Suceava

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a anunțat că în prima ședință de Guvern va fi discutat proiectul de hotărâre pentru extinderea rețelei de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei. Ministrul economiei, Mihai Fifor, a fost prezent la finalul săptămânii trecute în județul Suceava, el efectuând o vizită în municipiul Vatra Dornei, însoțit de directori din cadrul Transgaz. În cadrul discuțiilor pe care le-a avut cu primarul acestui municipiu, Ilie Boncheș, dar și cu locuitorii din zonă, ministrul economiei a dat asigurări că în această lună, la prima ședință de Guvern, va fi discutat proiectul pentru continuarea lucrărilor la conducta de alimentare cu gaze naturale. Tot în zona Dornelor, ministrul economiei s-a deplasat și la mâna de uraniu de la Crucea. Potrivit unui comunicat de presă al PSD Suceava, alături de directorul minei și reprezentanți ai minerilor, Mihai Fifor a identificat posibilitățile de continuare a exploatării în această mină sau executarea lucrărilor de conservare și ecologizare a zonei în următorii câțiva ani, cu folosirea forței de muncă locală. Mihai Fifor a mai vizitat și două surse de apă minerală din bazinul Dornelor, anunțând că Societatea Națională a Apelor Naționale dorește să devină producător de apă minerală, așa cum e prevăzut în programul de guvernare PSD.
În cadrul vizitei efectuate în județul Suceava, ministrul Economiei a vizitat și salina Cacica, iar în urma discuțiilor cu conducerea acestei unități a subliniat că intenția ministerului pe care îl conduce este să sprijine continuarea activității extractive și turistice a salinei.
La finalul săptămânii trecute, în județul Suceava a fost prezent și ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, acesta inspectând situația lucrărilor pe DN 2 (între Suceava și Fălticeni), DN 2E (între Spătătești și Păltinoasa), DN 17B (între Vatra Dornei și Chiril), DN 18 (sectoarele 3 și 4 între Iacobeni și limita cu județul Maramureș –  pentru care ministrul a dat asigurări că există finanțarea necesară, iar constructorul a garantat finalizarea lucrărilor până la finalul anului 2018).
În același timp, Răzvan Cuc a anunțat devansarea termenelor din Master Planul General de Transporturi cu privire la autostrada Târgu  Mureș – Iași și lansarea procedurii pentru proiectarea și execuția acestei lucrări până la sfârșitul acestui an dar și susținerea totală pentru realizarea legăturii pe calea ferată între Cernăuți și Suceava.
„Considerăm că, în acest sfârșit de săptămână, în urma vizitelor de lucru ale membrilor guvernului PSD, multe din problemele economice și sociale ale județului Suceava și-au găsit rezolvarea. Astfel, parlamentarii social-democrați suceveni și membrii Guvernului răspund prin fapte retoricii politicianiste a unor lideri liberali suceveni care  întreabă demagogic ce fac parlamentarii social-democrați pentru Suceava”, se arată în comunicatul de presă al PSD Suceava.

PSD Suceava: Nu înțelegem ipocrizia unor parlamentari PNL Suceava

În același document, social democrații suceveni își pun întrebarea „cât de ridicat trebuie să fie gradul de ipocrizie” al unor parlamentari PNL Suceava, care în condițiile în care în județ se realizează sau urmează importante lucrări de infrastructură, continuă să afirme că Ministerul Transporturilor și Guvernul PSD blochează dezvoltarea județului. ”Ne punem și noi întrebarea cât de ridicat trebuie să fie gradul de ipocrizie al unor parlamentari liberali suceveni care, în contextul unor ample lucrări de reabilitare a unor drumuri naționale (DN 2, DN 2E, DN 17, DN 18), al demarării în această toamnă a procedurilor pentru proiectarea și execuția autostrăzii Iași – Târgu Mureș, al finanțării prin PNDL pentru reabilitarea a 8 drumuri județene în valoare de aproximativ 217 milioane lei, afirmă în presa locală că Guvernul PSD și ministrul Transporturilor blochează dezvoltarea județului Suceava prin lipsa investițiilor în rețeaua de drumuri. Ne întrebăm de asemenea de ce liderii liberali din județ au ales să participe la mitinguri inutile în loc să se întâlnească cu ministrul Transporturilor pentru găsirea unor soluții concrete la problemele județului”, se mai precizează în comunicatul de presă al PSD Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava