Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministerul Tineretului şi Sportului a emis o serie de condiţii pentru reluarea sporturilor individuale în aer liber, care pot fi practicate de către sportivi şi publicul larg odată cu ieșirea din starea de urgență. Pe de altă parte ministrul Ionuț Stroe a precizat că activitatea copiilor și tinerilor în cadrul cluburilor și al școlilor sportive trebuie să mai aștepte.

„Nu poţi aduna 30 de tineri la un antrenament de fotbal sau la un alt sport de echipă în acest moment. Este un subiect sensibil. Eu sunt un suporter al susţinerii sportului de masă, sunt cel mai mare suporter, dar acum este vorba despre o situaţie excepţională, este vorba despre sănătatea copiilor noştri.

Trebuie să înţelegem că sănătatea lor este esenţială. Dacă în acest moment nu îi putem trimite în colectiv la şcoală, atunci nu îi putem chema în colectiv să facă sport.

Avem un plan de redeschidere a antrenamentelor şi la nivelul copiilor și tinerilor, dar redeschiderea aceasta se va face gradual, în funcţie de evoluţia pandemiei.

Politica mea este de a încuraja sportul practicat de tineri, ştiu ca părinte beneficiile pe care sportul le poate aduce tinerilor, vom sprijini creşterea numărului de ore de sport în şcoală, veţi vedea mult mai multe competiţii la acest nivel, dar deocamdată fac apel la prudenţă maximă, pentru că suntem în faţa unei crize fără precedent.

Vom evalua situaţia din două în două săptămâni şi poate vom gândi şi redeschiderea competiţiilor pentru copii și elevi”, a declarat Ionuţ Stroe.

Cert este că după două luni de stat în casă, fără școală și fără activitate sportivă, cei mai tineri abia așteaptă să revină la antrenamente și să-și reia activitatea lor socială, în grupurile de prieteni, această părere fiind întărită și de profesorul Ion Tcaciuc antrenorulk echipei de handbal masculin juniori I a CSU din Suceava, grupare calificată la turneul final.

„Este extrem de dificil să-i ții pe tinerii sportivi în priză o perioadă așa de lungă de timp cum a fost cea din starea de urgența din contextul pandemiei cu coronavirus. Antrenamentele făcute acasă și improvizațiile din această perioadă nu se pot compara cu pregătirea normală. Va trebui să ne adaptăm și să găsim soluții pentru că este foarte complicat să revenim acolo unde am fost. Condițiile impuse de MTS sunt grele și cei mai tineri nu mai au răbdare. Sper să putem relua pregătirea și cu mai puțini jucători și pe parcurs cu mai mulți pentru că handbalul și sporturile de echipă nu pot fi la fel fără ansamblu, fără omogenitate și conlucrare, unde trebuie să funcționeze echipa ca un tot unitar” a declarat antrenorul echipei de handbal masculin juniori I a CSU din Suceava, Ion Tcaciuc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava