MOPAN Suceava

CSU din Suceava reușit să salveze un sezon cenușiu în acest sezon competițional al Ligii Naționale de handbal masculin prin prestația de excepție din cadrul final four al Cupei României Râureni. După ce pierdut dramatic în semifinale cu CSM Constanța, formația suceveană a reușit să învingă CSM București în finala mica și să câștige medalia de bronz.

Elevii profesorului Petru Ghervan, ajutat de Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei au făcut un meci foarte bun și au condus ostilitățile de la cap la coadă. Chiar și fără Kbilashvili, dar cu portarul Makaria în zi de grație, Stanciuc, Botond Balazs, Gavriloaia și colegii lor s-au descurcat admirabil lăsând fără replica echipa care a terminat pe locul VI în campionat.

Oricum, CSU din Suceava a oferit adevărat spectacol la această ediție a Cupei României fără nume mari și stranieri. Partida dintre CSM Constanța și CSU din Suceava a fost una de referință, cu răsturnări extraordinare de situație, goluri și faze de mare spectacol.

Formația suceveană a dat o replică extraordinară echipei clasată pe podiumul Ligii Zimbrilor, care le-a eliminat în tururile anterioare ale Cupei României pe Steaua și Dinamo București. Conduși cu cinci goluri pe tabela de marcaj la jumătatea reprizei secunde, „universitarii” au început cursa de urmărire, izbutind să egaleze la 27 chiar în ultima secundă a timpului regulamentar prin tânărul internațional Daniel Stanciuc. Handbalistul în vârstă de 19 ani a marcat, spre stupoarea dobrogenilor, direct dintr-o lovitură liberă de la 9 metri, cu tot zidul format din jucătorii constănțeni în față, mingea aruncată cu mare viteză poposind în vinclul porții apărate de Rusu.

Suspansul s-a menținut și în primele două reprize de prelungiri. Sucevenii s-au aflat în permanență la conducere și se părea că reușita lui reușita lui Kbilashvili va fi decisivă, numai că de această dată a fost rândul Constanței să restabilească în ultima secundă, prin Stankovic.

Conform regulamentului, thriller-ul din sala „Lascăr Pană” din Baia Mare a continuat cu încă două reprize de prelungiri, acolo unde experimentata formație constănțeană a știut mai bine să gestioneze momentele importante, impunându-se cu 42-39 la finalul celor 80 de minute de joc.

A fost un joc fantastic, în care tânăra echipă antrenată de Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei a evoluat fără complexe în fața unui adversar mai bine cotat, făcând o bună propagandă sportului sucevean. A fost o confruntare teribilă, în care au excelat portarul Makaria, care i-a inhibat pe adversari prin multitudinea paradelor sale, extrema Gavriloaia și centrii Stanciuc, Botond și Kbilashvili, care au marcat împreună 35 din totalul de 39 de goluri reușite de CSU din Suceava.

Așadar, gustul destul de amar lăsat de campionat a fost îndulcit de medaliile de bronz din Cupa României. Mai avem ceva jucători tineri precum Zarițchi sau chiar Urdă sau Simulescu, dar trebuie să șinem minte că sezonul viitor nu-i vom mai avea pe Stanciuc și Kbilashvili. Pentru performanța din cadrul final four al Cupei României, CSU din Suceava merită toate felicitările!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava