Concert pascal
MOPAN Suceava

Naționala masculină a României a susținut primul meci din al doilea mandat de selecționer al lui Xavi Pascual. Adversara echipei noastre a fost Georgia, formație pregătită de Sandu Iacob, grupare ce va juca în weekend, în Finlanda, prima fază a preliminariilor pentru mondialele din 2023.

România a câștigat fără probleme, scor 37-25, după un joc în care au fost rulați toți cei 18 jucători (doar 4 fiind în teren și la rușinea istorică din meciul cu Kosovo), 14 dintre aceștia înscriindu-și numele pe lista marcatorilor. România s-a desprins treptat și a intrat cu 8 goluri avans la pauză, însă a avut o cădere în debutul reprizei secunde, când georgienii au înregistrat un parțial de 6-2 în primele 7 minute. Un time-out solicitat de Pasqui a readus lucrurile pe făgașul normal, iar naționala noastră a câștigat la o diferență categorică.

Cel mai bun jucător al naționalei Georgiei, marcator a șase goluri, a fost nimeni altul decât conducătorul de joc al echipei CSU din Suceava, Irakli Kbilashvili. Sportiv cu imaginație șI putere de luptă, el a fost în acest debut de campionat în Liga Zimbrilor, unul din motoarele grupării sucevene.

Pentru echipa pregătită de Xavier Pascual urmează două amicale de lux, cu campioana europeană en-titre, Spania, echipă care a cucerit și bronzul mondial la începutul acestui an. Cele două partide vor avea loc azi (ora 22) și sâmbătă (ora 20) în Spania, la Aviles.

România va disputa prima fază a preliminariilor pentru campionatul mondial din 2023 în luna ianuarie 2022, într-un turneu în care va întâlni, la Cluj-Napoca, selecționatele din Israel, Cipru și Moldova.

ROMÂNIA – GEORGIA 37-25 (22-14)

Arbitri: Adrian Georgescu / Mihai Moldoveanu

România: Iancu, Vasile – Negru 8, Thalmaier 5, Șimicu 4, Humet 4, Buzle 3, Dumitriu 2, Nistor 2, Cumpănici 2, Constantina 2, Szoke 1, Păunescu 1, Căbuț 1, Mănescu 1, Fodorean 1, Dedu, Militaru.

Antrenor: Xavier Pascual.

Georgia: Tsintsadze, Toronjadze – Kbilashvili 6, Abramishvili 5, Arsenashvili 3, Kalandadze 3, Rustamov 2, Orjonikidze 2, Maisuradze 2, Gogoladze 1, Dikhaminjia 1, Chikovani, Gavashelishvili, Chanturia, Mskhvilidze, Simonia.

Antrenor: Sandu Iacob.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava