Concert pascal
MOPAN Suceava

Handbalul juvenil sucevean a ajuns din nou să aibă două generații de jucători de excepție care ne pot face din nou să visăm la zilele în care echipa de seniori a Sucevei câștiga medalia de bronz a Ligii Naționale. A trecut destul de mult timp din perioada în care formațiile de juniori de la LPS cucereau titlul național și la juniori I și la juniori II. Cea mai mare parte a componenților acelor echipe au ajuns să joace în primul eșalon valoric al handbalului românesc, lucru pe care dorim să se întâmple și în anii ce vor veni.

După ce echipa de handbal masculin juniori III a CSU din Suceava a intrat în posesia medaliei de bronz a Campionatului Național, iată că formația de juniori II a confirmat așteptările și a cucerit titlul național. Tinerii pregătiți de Vasile Boca și Ioan Tcaciuc, sub îndrumarea profesorului Petru Ghervan, au trecut peste perioada dificilă a pandemiei cu coronavirus, s-au antrenat cum au putut, dar au arătat seriozitate și determinare și au reușit o performanță de senzație.

Dacă ne uităm puțin la traseul echipei sucevene în acest an se poate extrem de ușor observa faptul că ea a defilat pur și simplu în acest an câștigând tot ce se putea câștiga. La turneul final superioritatea formației CSU din Suceava a fost una evident și demonstrată de scorurile înregistrate atât în faza grupelor, cât și în semifinală și finală.

CSU din Suceava a făcut parte din grupa B a turneului final al Campionatului Național de handbal masculin pentru juniori II și a trecut pe rând de Fortuna București cu 46-32, de CSM București cu 36-26 și de CSM Focșani cu 31-18. În semifinale, CSU din Suceava a învins-o pe CSȘ 2 Baia Mare cu 46-19!

În finala mare pentru titlul de campioană națională, formația suceveană a întâlnit gruparea Liceul ”Liviu Rebreanu” Turda. Meciul nu a avut practice istoric, CSU din Suceava întrecând gruparea clujeană cu 56-27!

Așadar, echipa de juniori II a CSU din Suceava a făcut o demonstrație de forță la turneul final și putem spera că fără problem că handbalul sucevean va reveni în top.

”Nu este nimic de spus mai ales dacă ne uităm la scorurile consemnate la turneul final. Ne așteptam oarecum, dar sportivii trebuie felicitați pentru modul în care la o vârstă extreme de fragedă au gestionat un lucru cu care nimeni nu s-a mai confruntat, pandemia cu coronavirus. Sperăm ca și la categoria juniori I să avem același succes și ca mare parte dintre jucători să facă pasul către echipa de seniori” a declarat antrenorul Ioan Tcaciuc.

Formația suceveană s-a bazat la turneul final pe următorul lot de jucători: Dragoș Padovei, Florin Sîrghie, Ştefan Leonte, Daniel Stanciuc, Alexandru Reuț, Bogdan Niculaie, Adi Hreceniuc, Codrin Radu, Emilian Huțuleac, Eric Moldoveanu, Ştefan Armanu, Sorin Grigore, Claudiu Stejar, Cătălin Zarițchi, Alex Focșăneanu, Matei Tancău și Rareș Florescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava