Concert pascal
MOPAN Suceava

După un început fulminant de an cu trei victorii și o remiză, echipa de handbal masculin CSU din Suceava a cunoscut și gustul înfrângerii în cadrul etapei a XX-a a Ligii Zimbrilor. Din păcate eșecul a fost pe propriul teren și absolut nemeritat.

Sucevenii au evoluat modest în partida cu HC Buzău, dar și așa un rezultat de egalitate ar fi fost corect și normal. Cu multe absențe în lot, gazdele au fost nevoite să facă improvizații, cea mai interesantă fiind ”așezarea” golgheterului Adrian Tîrzioru pe postul de extremă stânga.

Au fost multe ratări ale elevilor antrenorului Petru Ghervan, portarul oaspeților, iranianul Babasafari fiind într-o zi de grație. Totuși, trebuie de menționat faptul că CSU din Suceava a jucat în teren cu doi jucători bucovineni de 18 și 21 de ani, în timp ce buzoienii au folosit o sumedenie de handbaliști străini.

Acest meci ar fi putut fi palpitant, aprig disputat și spectaculos, dacă nu ar fi intervenit arbitrii vasluieni, Hagiu și Gheorghiu. Atmosfera partidei a fost stricată de maniera de arbitraj a cuplului vasluian care nu a cântărit cu aceeași măsură situațiile petrecute în zona suceveană și în cea buzoiană. În aceste condiții, duelul a fost tensionat la maximum și s-a încheiat cu victoria oaspeților la un gol diferență, din nou, dar și în ultima secundă, scorul final al meciului CSU din Suceava – HC Buzău fiind 28-29.

Acest moment dintr-un duel sportiv dintre Suceava și Buzău, ne aduce aminte de alt episod dintr-o întâlnire similară petrecută în urmă cu mai bine de 30 de ani. Este vorba despre meciul de fotbal dintre CSM Suceava și Gloria Buzău. Cu șanse egale la promovare, cele două echipe s-au aflat față în față pe stadionul ”Areni”. Și atunci, la fel ca și acum, ”eroul” partidei a fost tot un arbitru și tot din Vaslui, la fel ca și cuplul Hagiu – Gheorghiu. Atunci Adrian Porumboiu, aflat la tușa din partea tribunei oficiale s-a ”trezit” cu fanionul ridicat la un gol valabil marcat de gazde, el fiind singurul din cei câteva mii de spectatori și oficiali care a văzut o neregularitate.

Deci, de menționat că lucrurile ”bune” se perpetuează.

În etapa a XXI-a, CSU din Suceava va juca duminică 27 februarie pe terenul ”lanternei roșii”, CSM Alexandria.

CSU SUCEAVA – HC BUZĂU 28-29 (11-13) 

Arbitri: Sebastian Hagiu / Liviu Gheorghiu

CSU din Suceava: Grigoraș, Makaria – Stanciuc 7, Lazurcă 5, Balazs 5, Kbilashvili 4, Tîrzioru 3, Loic 2, Bologa 1, Furak 1, Ștefan, Juverdianu, Lupu, Szasz, Urdă. Antrenor: Petru Ghervan.

HC Buzău: Babasafari, Manole, Crăciunescu – Dumitrana 6, Glendza 6, Milosevic 6, Mironescu 3, Baican, Broască 2, Barros 2, Bejinariu 1, Vojvodic 3, Pelidija, Stroe.

Antrenor: Pero Milosevic.

Rezultate consemnate în etapa a XX-a:

CSU din Suceava – HC Buzău     28-29

HC Dobrogea Sud – CSM Bacău 40-23

CSM Alexandria – CSM Vaslui   25-31

S-au jucat și două partide din etapa a XXI-a: Dinamo – Poli Timișoara  29-27 și Steaua – CSM București     25-25.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava