Concert pascal
MOPAN Suceava

Ultima întâlnire a conducerii secției de handbal a Clubului Sportiv Universitar din Suceava a analizat rezultatele obținute în sezonului precedent, a prezentat planurile de viitor și a pus la curent suporterii suceveni cu ultimele noutăți din sânul formației de seniori, participantă în eșalonul de elită al handbalului românesc. La finele săptămânii trecute, la masă cu profesorul Petru Ghervan, directorul CSU din Suceava, Sorin Rață și antrenorii Adrian Chiruț, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei,  s-au așezat ca invitați de onoare primarul Ion Lungu, reprezentantul Consiliului Local Suceava și principalul finanțator al clubului, și Valentin Popa, rectorul Universității „Ștefan cel Mare”.

Sezonul precedent a fost unul bun pentru CSU din Suceava. Dacă o luăm de la bază, formația de juniori II a devenit campioană națională, iar cea de juniori III a cucerit medalia de argint. În ceea ce privește echipa de seniori, ea a reușit să se mențină în Liga Zimbrilor după un campionat extrem de dificil din cauza pandemiei cu coronavirus. Elevii antrenorilor Adrian Chiruț, Iulian Andrei și Bogdan Șoldănescu nu au benefiat de ajutorul suporterilor suceveni și au jucat o grămadă de meciuri într-un timp foarte scurt. Din această cauză au apărut și fluctuații în jocul echipei care au culminat la finele sezonului cu înfrângerea din meciul cu U Cluj la barajul de menținere promovare în primul eșalon valoric. Pentru a evita aceste emoții maxime, la nivelul conducerii CSU din Suceava s-a luat hotărârea ca profesorul Petru Ghervan, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul USV să revină pe banca tehnică.

„La ultima ședință a Consiliului de Administrație mi s-au delegat atribuțiile de antrenor principal al echipei de handbal seniori. Voi colabora pe partea tehnică din postura de antrenori secunzi cu Adrian Chiruț și Bogdan Șoldănescu și cu antrenorul cu portarii Iulian Andrei.

Așa cum am mai menționat și cu altă ocazie,  nu ne vom mai baza pe un lot numeros, vom încerca să transferăm în această vară doar handbaliști de calitate, care sper să se acomodeze așa cum trebuie la Suceava. Pentru noi rămâne o prioritate promovarea tinerilor jucători din pepiniera proprie, mai ales că beneficiem de o generație de excepție la nivel de juniori II, unde am cucerit titlul național și la juniori III, unde suntem vicecampioni ai României”, a declarat Petru Ghervan.

Reamintim faptul că profesorul a fost antrenor secund al naționalei României și apoi chiar principal, pentru câteva luni, reușind să califice după 13 ani România la Campionatul Mondial. Tehnicianul sucevean este promotorul jocului care se bazează pe circulația rapidă a balonului și contraatac, lucru care a promovat Suceava printre cele mai bune echipe ale țării.

Rectorul USV, Valentin Popa, a recunoscut faptul că el a fost cel care i-a cerut lui Petru Ghervan să preia funcția de antrenor principal al echipei de handbal.

„Rugămintea mea a fost ca activitatea sa să se concentreze asupra echipei de seniori. Sunt de părere că trebuie să lucrăm mai mult la atitudinea jucătorilor. Sunt relativ mulțumit de obiectivul stabilit pentru sezonul viitor, însă important este să urcăm pas cu pas și să ne așezăm pe un trend ascendent. Este important pentru noi să promovăm tinerii și avem sportive extreme de talentați la nivelul juniorilor.

Vom asigura în continuare clubul de susținerea noastră financiară, care va fi chiar amplificată. Urez succes echipei în noul sezon și sper ca pandemia să permită desfășurarea unei competiții normale. Abia aștept să merg la meciuri, sper să ajung chiar la meciul de la Cluj, din prima etapă. De asemenea, îi invit pe fanii noștri să se vaccineze, ca să poată participa pe viu la această frumoasă competiție”, a precizat rectorul USV.

Consiliul Local Suceava a alocat Clubului Sportiv Universitar suma de 2.500.000 de lei pentru anul în curs, primarul Ion Lungu anunțând că echipa de handbal va beneficia de susținere totală din partea primăriei.

„Sper ca revenirea profesorului Petru Ghervan să fie de bun augur și-i mulțumim antrenorului Adrian Chiruț pentru efortul de a menține echipa în primul eșalon valoric. Mi-aș dori să facem performanță în continuare, pentru că, prin rezultatele obținute, și amintesc aici de acea finală de cupă europeană din 2009, CSU a devenit echipa fanion a județului. Vom susține activ în continuare handbalul și tinerii talentați care vin din urmă și aștept ca procedurile de licitație în privința construirii sălii polivalente să se încheie cât mai curând”, a declarat Ion Lungu.

CSU din Suceava va începe pregătirile pentru ediția viitoare de campionat a Ligii Zimbrilor, azi. Pe 29 august, în prima etapă de campionat, „universitarii” vor evolua pe terenul nou promovatei Universitatea Cluj.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava