Concert pascal
MOPAN Suceava

Fără nicio îndoială, cea mai performantă echipă a momentului din Suceava, la finele campionatului întrerupt intempestiv din cauza pandemiei de Coronavirus, este cea de handbal masculin a juniorilor I de la CSU din Suceava, Pe vremuri, atunci când la LPS Suceava activau profesorii Dumitru Bernicu și Petru Ghervan, handbalul juvenil din Bucovina era în top, formațiile de juniori fiind campioane naționale la mai multe categorii de vârstă de-a lungul anilor.

În acele ”timpuri” și handbalul sucevean a avut un moment de spus la nivel național, stilul pe ”șpan”, canalizat pe o viteză deosebită de pasare a mingii și contraatac fiind la Putere. Acest stil chiar le-a adus sucevenilor locul III în campionatul primului eșalon valoric și participarea cu succes în Challenge Cup, acolo unde au ajuns până în finală.

Fără nicio îndoială, lucru demonstrat clar de-a lungul anilor, nu se pot clădi echipe de top și performanțe fără o muncă deosebită la nivel de juniori. Nu s-a mai găsit o generație ca și cea a jucătorilor Chiruț, Mitrea, Tcaciuc, Ciubotariu, Șoldănescu, Rohozneanu, Irimescu, Adomnicăi, Bernicu jr., Grigoraș, Iulian Andrei, poate că i-am amestecat cu alții mai tineri dar am încercat să rememorăm bucovinenii care mai activează la nivel înalt. Dacă la aceștia îi mai adăugăm pe Gavriloaia sau Roșu, care sunt pe val, atunci avem o idee pentru ce înseamnă handbalul sucevean la nivel de copii și juniori.

În acești ani, deși sunt perioade de fluctuație, a apărut o nouă generație de sportivi, pregătită de foștii campioni. Una dintre ele este echipa de juniori I a CSU din Suceava care-l are ca antrenor pe fostul pivot de ”inox”, Ion Tcaciuc.

După ce a câștigat seria A a Campionatului Național de handbal masculin a juniorilor I, CSU din Suceava este în top și în grupa valoare I, una deosebit de complicată. Elevii antrenorului Ion Tcaciuc au început cu un handicap, dar au reușit câteva rezultate de excepție prin care au reușit să ajungă pe primul loc și să aibă avantaj pentru accederea între primele echipe de juniori I ale României.

”Am avut jocuri mai bune și mai modeste, dar jucătorii noștri au arătat coeziune și determinare. Pentru ei, această perioadă de incertitudine, cauzată de pandemia de Covid-19, este foarte complicată. Ei au fost obișnuiți, la fel ca și alți tineri sportivi din România, să alerge, să se lupte, să fie liberi și acum trebuie să stea acasă și să treacă la taste.

Înainte de acest virus, ei erau campionii care respirau aerul curat și acum au ajuns să învețe de la prietenii lor ”tocilarii”, titulari la consolă.

Sper din toată inima pentru ei și pentru sportul românesc ca acest coșmar să se încheie cât mai curând pentru ca energia acestor sportivi ai noștri să nu se irosească. Este un moment dificil, unul cu care nimeni nu s-a mai confruntat de-a lungul anilor și trebuie să ne adaptăm. Sănătatea este pe primul loc și este nevoie să ne protejăm.

Pentru jucătorii mei, ideal ar fi ca ei să nu aibă niciun rid pe frunte cauzat de un ghinion și să-i văd veseli și motivați ca la început. Știu că acest lucru nu este posibil, mai ales că la noi la Suceava aici toți sunt amici și prieteni între ei și se cunosc.

Este din ce în ce mai clar că lucrurile nu vor mai fi la fel ca înainte, nu numai în sport, ci și în alte domenii, și sper din tot sufletul ca elevii mei și ai noștri, ai Sucevei, să poată arăta țării și lumii că sunt competitivi și că sunt căliți” a spus antrenorul echipei de handbal masculin juniori I a CSU din Suceava, Ion Tcaciuc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava