MOPAN Suceava

Liderul consilierilor locali suceveni ai PNL , Lucian Harşovschi, îi acuză pe reprezentanţii PSD din Consiliul Local că au votat în şedinţa de joi împotriva locuitorilor din cartierul Obcini în momentul în care au votat împotriva proiectului iniţiat de liberali în vederea pentru înfiinţarea unei grădiniţe în actualul sediul al Agenţiei de Protecţia Mediului. Lucian Harşovschi a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în campania electorală pentru prezidenţiale, primarul Ion Lungu promitea alături de liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Donţu, că va sprijini înfiinţarea unei grădiniţe în cartierul Obcini, însă proeictul iniţial de liberali nu a fost aprobat de „PSD şi alianţa socialistă”. „Consilierii PSD au votat împotriva cetăţenilor din cartierul Obcini pentru că acolo este nevoie nu de o grădiniţă, ci de mai multe, îns avem un singur spaţiu adecvat pentru această activitate, şi anume clădirea în care funcţionează Agenţia de Protecţie a Mediului”, a arătat Lucian Harşovschi. El a adăugat că această clădire a fost construită iniţial pentru a avea destinaţia de grădiniţă, astfel încât în momentul de faţă cheltuielile pentru amenajarea în acest scop nu ar fi foarte ridicate. Harşovschi a amintit că în cartierul Obicini există o singură grădiniţă, cu program normal, în care învaţă 330 de copii.

Tot ieri, Lucian Harşovschi a prezentat „lista ruşinii” cu numele consilierilor PSD care au votat împotriva proiectului propus de PNL de a deschide o grădiniţă în sediul APM Suceava. „Nu e normal să promiţi ceva în campania electorală, inclusiv în şcoli, şi să spui că ai soluţii, şi când eşti pus în faţa faptului împlinit, să votezi împotrivă. Aşa au votat consilierii PSD, şi majoritatea formată în jurul acestora. Au votat împotriva cetăţenilor din cartierul Obcini”, a subliniat liderul consilierilor locali PNL. El a arătat că liberalii nu îşi doresc să desfiinţeze instituţii, aşa cum au fost acuzaţi, având în vedere că PNL a propus ca sediul APM Suceava să fie mutat în clădirea Centrului Militar Judeţean, aşa cum s-a procedat şi în cazul Arhivelor Naţionale. Lucian Harşovschi a ţinut să precizeze că în problema unei noi grădiniţe din Obcini ar exista şi „un interes patrimonial”, având în vedere că o altă propunere ar fi achiziţionarea unei clădiri private, cu o sumă de peste 330.000 de euro. „Asta în detrimentul unei clădiri care necesită foarte puţine amenajări. Şi lucrurile mergeau pe un făgaş normal. Se obţinea aprobarea pentru a prelua această clădire, la începutul anului viitor prindeam în buget banii pentru renovările minime necesare, iar din luna septembrie a anului viitor putea funcţiona ca şi grădiniţă. Acum lucrurile sunt îngreunate, însă vreau să-i asigur pe suceveni că în continuare vom promova acest proiect, şi până la urmă vom reuşi, pentru că este nevoie de o grădiniţă în cartierul Obcini”, a declarat Lucian Harşovschi.

Pe de altă parte, făcând referire la ultima şedinţă a Consiliului Local, Harşovschi a amintit şi de problemele legate de Termica Suceava, subliniind că „dacă lucrurile care se întâmplă acolo sunt ştiute de o persoană, atunci sunt ştiute de primarul actual Ion Lungu”. El a arătat că Ion Lungu a declarat în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale că singurul care sprijină rezolvarea problemelor de la Termica este premierul Victor Ponta. În aceste condiţii, Lucian Harşovschi a amintit că Ion Lungu a fost mandatat de consilierii locali să meargă la Guvern pentru a obţine aprobările necesare în vederea înfiinţării unui serviciu de termoficare în cadrul Primăriei în vederea angajării a 157 de salariaţi de la Termica Suceava. „Noi nu am făcut altceva decât să-l mandatăm pe Ion Lungu să se ducă la Bucureşti, la Guvern şi la prietenul domniei sale Victor Ponta, pentru a debloca situaţia şi pentru a avea un serviciu în cadrul primăriei în care să putem prelua nişte oameni de la Termica, în aşa fel încât sucevenii să plătească un preţ corect, dar cât mai mic pentru agentul termic”, a declarat Harşovschi.

Harşovschi a prezentat „lista ruşinii” din Consiliul Local care a votat împotriva înfiinţării unei grădiniţe în sediul APM , 10.0 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava